20 / 04 / 2024

TOKİ Manisa Yunusemre Konutları Türkiye'ye örnek!

TOKİ Manisa Yunusemre Konutları Türkiye'ye örnek!

Manisa'da adeta ikinci bir şehir inşa ettiklerini söyleyen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Toplu konut projemiz, TOKİ'nin Türkiye'de örnek gösterdiği 3 projeden biri konumunda" dedi.



Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Sabah Egeli'ye çarpıcı açıklamalara bulundu. Manisa'da adeta ikinci bir şehir inşa ettiklerini söyleyen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 'Toplu konut projemiz, TOKİ'nin Türkiye'ye örnek gösterdiği 3 projeden biri. Projeyi yaptığımız yer ağaç bile olmayan tepelik ve kayalık bir alan. Buraya yeni bir şehir inşa ediyoruz" diye konuştu. 


SÖZÜMÜZ VARDI 


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaptıkları anlaşmanın ardından 1 yılın planlama aşaması olarak geçtiğini söyleyen Yunusemre Belediye Başkam Mehmet Çerçi, "Henüz belediyemiz kurulmadan bu işlere giriştik. 'Toplu konut yapacağız' diye sözümüz vardı. Rakiplerimiz de 'toplu konutu Manisa'ya sokmayacağız' diye politika yaptılar. Toplu konuta bu şehrin ihtiyacı var. Manisa'nın gelişen ve en hızlı büyüyen ilçesi Yunusemre. 5 tane organize sanayi bölgemiz var. Dolayısıyla çok göç alıyoruz. Geçen yıl tüm vilayette 15 bin nüfus artışı olmuş. Bunun yarısından fazlası Yunusemre'ye gelmiş. Çok ciddi bir talep olduğunu biliyorduk. Ön talepleri topladık. Toplu konut projesi ile ilgili 20 bin talep çıktı.  TOKİ  deyince insanlar "10 katlı binalar yapıyor' diye düşünebilir. TOKİ'de artık yeni bir konsept başladı. Bölgesel mimariye uygun, o konsept doğrultusunda proje yapılıyor. Maksimum 5 katlı binalar olacak. Proje içinde otoparklar, yeşil alanlar, kanalizasyon, paket arıtma, yollar, parklar, okullar ve camiler olacak. Sadece ev yapılmıyor. TOKİ şehir kuruyor. Dikeye değil yataya giden bir şehir oluyor'" dedi. 


Toplu konut projelerinin 1.5 milyon metrekarelik bir alaıı üzerine inşa edileceğini vurgulayan Başkan Çerçi, çok vakm zamanda kuraların çekileceğini söyledi. Bir yıl soma ilk etapta tamamlanan evlerin sahiplerine teslim edileceği müjdesini veren Çerçi, "Önümüzdeki yaz orada yaşam başlayacak. 5 yıl içinde tüm ihaleler bitecek ve tüm etap teslim edilecek. İkinci etabın hazırlıkları hızla devam ediyor. En geç Ağustos gibi ihaleye çıkılacak. İlk etapta bin 100, ikinci etapta bin 300 konut olacak. Biz oraya bir şehir merkezi kuruyoruz. Hastane, otogar alanı, resmi kamu hizmet alanları olacak. Planla ilgili çok çalıştık. Bu kurduğumuz alandan Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşım 5 dakika mesafede olacak. TOKİ'nin Türkiye'de örnek gösterdiği 3 projeden biri bizim projemiz. Sayın TOKİ Başkanı Ergim Turan Bey'in burada ifade ettiğini söylüyorum. Büyüklük ve konsept itibariyle Türkiye'deki 3 büyük projeden biri olduğunu söyledi. Kot farkından dolayı şehirleşmenin daha güzel olacağı söyleniyor. Ergun Bej' araziyi görünce çok şaşırdı ve beğendi" şeklinde konuştu. 


Başkan Çerçi, "Yardımcım baııa çözülmesi gereken 17 madde getirdi. TOKİ'nin önünün açılması için biz çalışıyoruz" dedi. 




Sabah Egeli


Geri Dön