29 / 03 / 2024

TOKİ Medeniyet Üniversitesi merkez kampüs inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Medeniyet Üniversitesi merkez kampüs inşaat ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsünü inşa edecek. TOKİ Medeniyet Üniversitesi merkez kampüs inşaat ihalesi bugün gerçekleşecek.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsünü inşa edecek. 2010 yılında kurulan ve halen eğitimin sürdüğü üniversitenin Üsküdar Bulgurlu Mahallesinde yer alan kampüsündeki Merkez Laboratuvar, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakülteleri binaları proje kapsamında  TOKİ  tarafından yapılıyor.


TOKİ'nin inşa edeceği İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsü, çağdaş eğitim binaları, sosyal alanları ve engelli dostu tasarım anlayışıyla, Türkiye'nin örnek üniversite kampüslerinden biri olacak.


İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek. 


TOKİ Medeniyet Üniversitesi merkez kampüs için,  Kadıköy - Kartal Metro hattının Ünalan ve Göztepe istasyonlarına yakın 2, karayolu üzerinden 1 adet olmak üzere toplam 3 ana giriş tasarladı. 


Eğitim binaları, 1 ana meydan ve bu meydana bağlanan 2 küçük meydanın etrafına yerleştirildi. D-100 karayoluna paralel iki ana sıra halinde yerleştirilen binaların arka bloklan daha yüksek katlı, yola bakan ön bloklar, siluet göz önünde bulundurularak alçak tutuldu.


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com



Geri Dön