19 / 04 / 2024

TOKİ, Romanlara en çok Edirne'de ev yaptı!

TOKİ, Romanlara en çok Edirne'de ev yaptı!

Hükümetin "Roman açılımı" doğrultusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), muhtaç durumdaki vatandaşlar için inşa edilen sosyal konutlardan sahiplerine teslim edilenlerin sayısı 20 bine yaklaştı.




Roman konutlarının inşası devam ediyor Başkent'te "Sosyal Konut Yapım Protokolü" kapsamında, Romanların yaşadığı bölgelerde konut yapımı sürüyor. Hükümetin "Roman açılımı" doğrultusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), muhtaç durumdaki vatandaşlar için inşa edilen sosyal konutlardan sahiplerine teslim edilenlerin sayısı 20 bine yaklaştı. Bu kapsamda Başkent'te inşaatına başlanan konutların yapımı da sürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan "Sosyal Konut Yapım Protokolü" kapsamında, hak sahibi belirlenen 26 bin 239 sosyal konutun yaklaşık yüzde 16'sı, 4 bin 204'ü, Romanlar'm oldu. Roman vatandaşlar için en çok ev Edirne'de yapıldı. 


3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında seçilen vatandaşlardan kefil, proje başlangıcında peşinat veya herhangi bir bedel talep edilmiyor


Sabah Ankara


Geri Dön