25 / 04 / 2024

TOKİ Sakarya'da emekliler için konut yapıyor mu?

TOKİ Sakarya'da emekliler için konut yapıyor mu?

TOKİ, evi olmayan emekliler için 2+1 olarak inşa edeceği konutları 250 lira taksitle satacağını vaat etmişti. Bu kapsamda 17 ilde çalışma yapan TOKİ Sakarya’ya yönelik henüz hiçbir çalışma yapmadı.



Seçim öncesinde, TOKİ’nin evi olmayan emekliler için 2+1 olarak inşa edeceği konutları 250 lira taksitle satacağı vaat edilmişti. Bu kapsamda 17 ilde çalışma yapan  TOKİ  Sakarya’ya yönelik henüz hiçbir çalışma yapmadı.


Başvuru artıyor

İlimizde sayıları 5’i bulan emekli dernekleri TOKİ’yi harekete geçirme adına, ön başvuru adı altında emeklilerden talep toplamayı sürdürüyorlar. Bu taleplerin 3 bin kişiyi aştığı tahmin edilirken, bazı derneklerin de TOKİ’nin ev yapmasına yönelik arazi arayışı içine girdiği öğrenildi.


Merak içinde bekliyor

Her gün derneklere giderek ev konusunda bilgi almaya çalışan emekliler, TOKİ’nin ilimizde ev yapıp yapmayacağını merak içinde bekliyor. TOKİ’nin son olarak Kocaali Caferiye’de belediye ile ortaklaşa gerçekleştireceği projeden emeklilere ev verilip verilmeyeceği de belirsiz.


TOKİ’nin ilimizde Camili ve Korucuk’ta lüks, normal ve alt gelir gruplarına yönelik yaptığı konutların dışında ilçelerde de gerçekleştirdiği projelerde emekliler hiç yer almadı. Bu nedenle Sakarya’daki emekliler kendilerine biran önce konut yapılmasını bekliyorlar.


Sakarya Yenigün


Geri Dön