20 / 04 / 2024

TOKİ Samsun sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Samsun ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Samsun sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Samsun ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyecan ile beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını duyurdu. Peki, TOKİ Samsun'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Samsun'un hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyecan ile beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını duyurdu. Milyonlarca kişi tarafından araştırılan ve merak edilen TOKİ sosyal konut projesinin detayları resmen açıklandı. TOKİ 2022 sosyal konut projesi kapsamında hangi ilde kaç konut inşa edileceği de halk ile paylaşıldı.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında il il konut sayıları açıklandı. Konya'da proje kapsamında kaç adet konut inşa edileceği de halk ile paylaşıldı.

TOKİ Samsun sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Samsun ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim başvuruları 14 Eylül tarihinde başlayacak ve 31 Ekim 2022 tarihinde son bulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, projesi tanıttığı konuşmasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişik Bakanlığı ve TOKİ’yi ilk olarak tebrik ederek, "Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023 - 2028 yıllarını kapsama alanına alan beş senelik süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaç halinde arsa yani vatandaş der ki bana alt yapısı hazırlanmış arsa verin, ben kendim yapacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ 'İlk evim', 'ilk iş yerim' sosyal konut projesi kapsamında projelerin, yatay mimari esasıyla, zemin artı 3, zemin artı 4 veya zemin artı 5 olarak, depreme dayanıklı şekilde hayata geçirileceğine vurgu yaptı.

"Projelerimizi, özellikle mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek, yeşili hakim kılacak bir anlayışla hayata geçiriyoruz. Her şeyden önce bu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum, bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin  tüm il ve ilçelerde 2023-2028 arasını kapsayan senelik süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapılması olduğunun altını çizdi.

Peki, TOKİ Samsun'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Samsun'un hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...


Geri Dön