29 / 03 / 2024

TOKİ Samsun'daki 408 konutu satıyor!

TOKİ Samsun'daki 408 konutu satıyor!

TOKİ, 35 ilde toplam 5 bin 543 konutu satışa sundu. Samsun'da kurasız olarak satılacak olan 408 adet konutun başlangıç fiyatı ise 116 bin TL.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 35 ilde toplam 5 bin 543 konut 80 bin liradan başlayan fiyatlar ve 285 liradan başlayan taksitlerle satılıyor. Konutlar kurasız olarak satılacak.

Samsun Haber Gazetesi'nden Yunus Ünlü'nün haberine göre, Samsun'da kurasız olarak 408 adet konut satılacak. Satışa çıkan konutların başlangıç fiyatı 116 bin TL, en düşük taksit tutarının ise 520 TL. Konutların son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2018 olarak açıklandı.

Konutların kurasız ve başvuru önceliğiyle satılacağını söyleyen Turan, "İnsanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kuruyor ve onlarca konut projesini hayata geçiriyoruz. Üretim felsefemizin temelini dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük sosyal konut projelerimiz oluşturuyor. Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yıllardır dost eli yaklaşımıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız hiç konut sahibi olmamış vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak" diye konuştu.

TOKİ’nin satışa sunduğu konutlara başvuru yapacak vatandaşların hiç konut sahibi olmaması gerektiğini belirten Turan, ”Bizim en önemli şartımız vatandaşlarımızın daha önce hiç konut sahibi olmamasıdır. Ayrıca daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması ve 18 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor. Konutlarımızın bulunduğu illere göre yüzde 10, 20 ve 25 peşinat bedeli ile 120 ve 240 ay vade seçenekleri ile satılacak” dedi.

 

TOKİ'den 80 bin liradan başlayan fiyatlarla kurasız ev!


Geri Dön