19 / 04 / 2024

TOKİ Samsun'daki emeklileri taksitle ev sahibi yapacak!

TOKİ Samsun'daki emeklileri taksitle ev sahibi yapacak!

Emeklilerin yıllardır kurduğu ev hayali gerçek oluyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Samsun'daki emeklilere 250 lira taksitle ev sahibi olma yolunu açtı.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Samsun'daki emeklilere 250 lira taksitle ev sahibi olma yolunu açtı. Bu müjdenin ardından kayıt almaya başlayan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi, evi olmayan tüm emeklileri derneklerine davet etti. Şimdiye kadar 100'e yakın başvuru aldıklarını söyleyen Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Abdullah Eren, bunun emekliler için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.


EMEKLİLERİN yıllardır kurduğu ev hayali gerçek oluyor. 250 TL taksitle konut başvurusuna TOKİ'den onay çıktı. Kararın ardından  TOKİ  evleri için başvurular başladı. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'nin emeklilere konut hakkı verilmesi için yaptığı başvuru, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından onaylandı. 


DERNEĞE ÜYE OLMAK ŞART 

Ev almak isteyen emeklilerin başvuru yapabilmesi için aranan şart ise Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği üyesi olması ve üzerine herhangi bir mülkiyeti bulunmaması. Bu şartlara uygun emekliler, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi'ne başvuru yapabiliyor. Emekliler, 2+1 veya 3+1 ev seçeneklerinden bir tanesini seçebiliyor. 2+1 evlerin 250 lira taksiti bulunuyor. 3+1 'ler için ise fiyat henüz belirlenmiş değil. 


EMEKLİLERİMİZ İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT 

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi'ne şu ana kadar yüz civarında başvuru yapıldığını söyleyen Abdullah Eren, "Evi olmayan emeklilerimizi düşük kredilerle ev sahibi yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 100'e yakın başvuru oldu. Bu sayı daha da artacaktır. Şu an ilk olarak doğu ve güneydoğuda başladı. Genel Merkez'in raporu doğrultusunda biz de Samsun'daki üyelerimizi ev sahibi yapmaya çalışacağız. Bütün üyelerimizi bilgilendirdik. Bize gelen başvuruları yetkili kurumlara ileteceğiz. İnşallah olur, emeklilerimiz için güzel bir fırsat" diye konuştu. 


Gazete Gerçek


Geri Dön