19 / 04 / 2024

TOKİ'den İstanbul'daki emeklilere müjde!

TOKİ'den İstanbul'daki emeklilere müjde!

15 yılda 800 bin konut üreten TOKİ İstanbul'daki emeklileri de ev sahibi yapacak. TOKİ'nin İstanbul'da hayata geçireceği emekli projeleri için fizibilite ve hazırlık çalışmaları başladı.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 54 şehirde konut üretmeye devam ediyor. 15 yılda 800 bin konut üreten  TOKİ  İstanbul'daki emeklileri de ev sahibi yapacak.


2016 yılı içerisinde 65 bin konut hayata geçiren  TOKİ emekli vatandaşlar için her projeden kontejyan ayırıyor. 2017 yılı içerisinde 20 bin kişiyi emekliyi ev sahibi yapmaya hazırlanan olan TOKİ İstanbul'da hayata geçireceği emekli projeleri için çalışmalara başladı.


TOKİ’nin İstanbul’da emeklilere konut satışı ne zaman başlayacak?


İstanbul'da emeklilerle alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlara dönük konut projeleriyle ilgili fizibilite ve hazırlık çalışmaları başladı. Süreç tamamlandığında detaylar Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.


Projeler için başvuru ve satış işlemleri Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile yürütülecek. Başvuru esnasında emekli kimlik kartı veya emekli olduğuna ilişkin belgenin ibraz edilmesi gerekiyor. 


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön