28 / 03 / 2024

TOKİ Seyrantepe Mahallesi'nde 966 konutu teslim etti!

TOKİ Seyrantepe Mahallesi'nde 966 konutu teslim etti!

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve anahtar teslimi yapılan Seyrantepe Konutları'nda ikinci baharlarını yaşayacak olan 65 yaşındaki Elif ile Mustafa Cento çifti, yeni yuvalarını büyük bir heyecanla gezdi.



HEYECAN, MUTLULUK, COŞKU BİR ARADA 

Şehitkamil Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşın mağdur olmaması amacıyla  TOKİ  işbirliğiyle çalışmalarına devam ediyor. Şehitkamii Belediyesi, Gaziantep'te yaşanan konut sıkıntısının ortadan kalkması ve vatandaşın daha modern, kaliteli ve konforlu alanlarda yaşaması amacıyla TOKİ işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi'nde yapımını tamamladığı bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtarlarını hak sahiplerine törenle teslim etti. Şehitkamii Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki törende anahtarlarını heyecanla teslim alan daire sahipleri, mutlulukla yeni yuvalarını gezdi.

 

ARTIK RAHAT EDECEĞİZ 

65 yaşındaki Mustafa ile Elif Cento çifti, yeni yuvalarını gezerken hissettikleri heyecan ve mutluluğu dile getirdi. Mustafa Cento, "Bizim yaşımız itibariyle artık kalorifersiz evlerde yaşama şansımız kalmadı. Hanımım ve ben, rahatsızlığımızdan dolayı kovalı sobaların kovasını indirecek gücümüz kalmadı. Bin lira, bin 500 lira yakıt parası veriyorduk ve 1 oda ısıtabiliyorduk. Bugün burada yaşlı bir çift olarak Allah ömür verirse rahat edeceğimizi, birçok ağrı, sızı ve derdimizi burada atacağımızı düşünüyoruz. Mutluyuz" dedi. 


ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER 

Kentsel dönüşüm sürecine de değinen Mustafa Cento, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evimiz Şehitkamii Belediyesi tarafından belli bir bedel karşılığı alındı. Bizim için Seyrantepe Konutları'nda 3+1 daire yapıldı. İsteyen kabul eder, istemeyene evinin parası verilir şartıyla gönüllülük esasına dayanaraktan daire alma imkanı sunuldu. Biz burada bir konut almaya gönüllü olarak başvurduk. Yapım aşaması 1 sene kadar sürdü. Bir sene sonra bugün ayın 20'si itibariyle anahtarlarımızı alarak Allah nasip ederse ay sonunda, kış öncesi evimize yerleşmeyi düşünüyoruz. 


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kentsel dönüşüm sürecini Şehitkamii Belediyemiz biz vatandaşlara uygulayarak bu imkanı bize verdi. Şehitkamii Belediyesi Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum." 


BU EVLERDE OTURACAĞIMIZI HAYAL DAHİ EDEMEZDİK 

Geçmiş dönemlerde bugünkü hizmetlerin hayalinin dahi kurulamayacağına vurgu yapan Mustafa Cento, "Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceği olamaz. Biz geçmişte bu evlerde oturacağımızı hayal dahi edemezdik. Bu bizim için bir hayaldi. Benim evimi ucuz aldılar diyorlarsa da 3+1,125 metrekare evi bugün devlet bize 105 bin TL'den veriyor. Bugün satacak olan 180 bin TL'den satar. Bunun da hesabının yapması lazım. Bazıları hükümetimizi, belediyemizi karalamak için ağzına geleni söylüyor. Ama işin doğrusu benim anlattığım şekildedir" ifadelerini kullandı. 


EVİMİ ÇOK BEĞENDİM 

Evin kalite ve konforuna işaret eden Elif Cento ise ısınma sorunu yaşamayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elif Cento, "Bizim sobalı evimizi böyle güzel bir evle değiştirdiği için Şehitkamii Belediyesi Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ederim. Evimi çok beğendim. Önceden sobalı evde oturuyorduk. Yaşımızdan dolayı sobayı temizleyemiyor, soba kovalarını kaldıramıyorduk. Şimdi Allah bize bu evi verdi. Çok şükürler olsun" diye konuştu. 


Gaziantep Ekspres


Geri Dön