28 / 03 / 2024

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kura sonuçları açıklandı! İşte isim listesi!

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kura sonuçları açıklandı! İşte isim listesi!

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kura çekilişi dün Bahçeşehir Kültür ve  Sanat Merkezi'nde çekildi. TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kura sonuçları açıklandı. İşte isim listesi... 



2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere toplam 685 adet daireden meydana gelen  TOKİ  Silivri Alipaşa Pirimehmetpaşa projesinde kura çekimi gerçekleştirildi. Proje ile alt ve orta gelirli aileler ev sahibi oldu.  

TOKİ Silivri Alipaşa projesinde talep toplanan 2 oda 1 salon daireler 85 metrekare, 3 oda 1 salon daireler 128 metrekare olarak belirlendi. 

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kura sonuçları açıklandı

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kura çekimi sonrasında daire almaya hak kazananlar göz yaşlarını tutamadı. KDV oranının yüzde 1 olarak belirlendiği TOKİ Silivri Alipaşa projesindeki 2 oda 1 salon daireler 195 bin 500 TL, 3 oda 1 salon 294 bin 400 TL'den satışa sunuldu. 

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 projesindeki 2 oda 1 salon daireler için 500 lira, 3 oda 1 salon daireler için 1.000 lira başvuru bedeli ödenmişti. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 iş günü sonrasında T.Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecek.

TOKİ Silivri Alipaşa sözleşmesi ne zaman imzalanacak?

2+1 konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir.

TOKİ Silivri 2019 sözleşmesi ne zaman imzalanacak?

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar TOKİ'nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Halk Bankası'nın TOKİ tarafından bildirilecek şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacak.

Sözleşme imzalama aşamasında;
1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç)

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacak.

TOKİ Silivri 2019 cayma hakkı

Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip.

Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip.

 

2+1 daire kura sonuçları için tıklayın

3+1 daire kura sonuçları için tıklayın

 

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 projesi 24 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön