24 / 04 / 2024

TOKİ Silivri'ye ilk 3 günde 5 bin başvuru geldi!

TOKİ Silivri'ye ilk 3 günde 5 bin başvuru geldi!

TOKİ Silivri’de alt ve orta gelir katmanı için satışa sunulan 1356 sosyal konut ilk üç günde yaklaşık 5 bin başvuru geldi...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Silivri'de alt ve orta gelirli vatandaşlar için satışa sundukları 1356 konuta olan ilginin, sektördeki talep açısından önemli olduğunu söyledi. Silivri’de alt ve orta gelir katmanı için satışa sunulan 1356 sosyal konut  ilk üç günde yaklaşık 5 bin başvuru geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sosyal konut ürettikleri için vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini ifade eden Başkan Turan, konut talebinde bir azalma olmadığını, tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaştıklarını, bir yerde 300 konuta 3 bin talep geldiğini aktardı.

Turan, "Öncelikli hedefimiz dar ve orta gelirli bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapmaktır. Sosyal devletin en önemli yansıması vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Sosyal devletin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için yegane dost eli bir kuruluştur." dedi.

Son başvuru tarihi 29 Haziran

TOKİ Silivri projesinde başvurular 29 Haziran’a kadar kabul edilecek. Turan, başvuruların tamamlanmasından sonra 11-12 Temmuz'da yapacakları kura çekimiyle konut sahibi olacakların belirleneceğini bildirdi.

Projede dar gelirliye yönelik 2+1 nitelikte 934 konut 198 bin TL ve 961 TL taksitle, orta gelir grubuna yönelik 3+1 nitelikte satışa sunulan 422 konut ise 285 bin TL ve 1.958 TL taksitle satışa sunuluyor. Projede emekli vatandaşlara yüzde 25 kontenjan ayrıldı. 

Başvuru şartları

Satışa sunulan konutlara başvuru yapacak vatandaşların, daha önce hiçbir konut sahibi olmaması gerektiğini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Başvuruda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları ve İstanbul'da en geç 30 Haziran'dan itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması gerekiyor. Daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor. Alt gelir grubunda başvuruda bulunacak vatandaşlarımızın hane halkı net gelirinin en fazla 4 bin 800 TL olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor. Orta gelir grubunda başvuruda bulunacak vatandaşlarımızın 18 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor."

33 soruda  TOKİ  Silivri 1.356 konut projesi 2018!


Geri Dön