19 / 04 / 2024

TOKİ Sivas Tuzlugöl'e sosyal konut inşa edecek!

TOKİ Sivas Tuzlugöl'e sosyal konut inşa edecek!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın yerel seçimler öncesi söz verdiği, düşük gelir grubuna yönelik sosyal konut projesi hayata geçiyor. Aydın, Tuzlugöl bölgesine yapılması düşünülen proje hakkında görüş alışverişinde bulundu.



TOKİ'nin yürüttüğü projeleri incelemek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Sivas'a giden  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir araya gelen Belediye Başkanı Sami Aydın, Tuzlugöl bölgesine yapılması düşünülen proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. 


Proje için düşünülen araziyi gezen Başkan Aydın ve TOKİ Başkanı Turan, daha sonra Belediye'de toplantı yaparak 200 konut olarak yapılması düşünülen projenin ayrıntılarını masaya yatırdı. 


Belediye Başkan Yardımcıları ve TOKİ yetkilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, yaklaşık 5.000 metrekare alan üzerine kurulacak projenin teknik ayrıntıları görüşüldü. 

Toplantıdaki bir diğer gündem maddesi ise, Alibaba Kentsel Dönüşüm Projesi oldu. 

TOKİ Başkanı Turan, bölge hakkında Başkan Aydın ve sorumlu Başkan Yardımcılarından bilgi aldı. 


Öte yandan Başkan Aydın ve TOKİ Başkanı Turan ile beraberindeki heyet, TOKİ tarafından şehrimize yapılan projeleri inceledi. 

Yeni yapılan ve Türkiye'nin ilk ekolojik stadyumu olma özelliğini taşıyan stat inşaatını gezen heyet, burada müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. 

TOKİ tarafından Sivas'a birçok projenin kazandırıldığına dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan ve Belediye Başkanı Aydın, kentsel dönüşüm ve şehrin ihtiyaç duyduğu sosyal konutlarla ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. 

Ayrıca Kılavuz Mahallesi'nde, Özbelsan AŞ'nin eski arazisi üzerine yapılan TOKİ konutlarını da inceleme fırsatı bulan heyet, buradaki daireleri gezdi. 


Anayurt


Geri Dön