28 / 03 / 2024

TOKİ Soma Konutları'nın teslimleri önümüzdeki yaz yapılacak!

TOKİ Soma Konutları'nın teslimleri önümüzdeki yaz yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte Manisa'nın Soma ilçesinde maden şehidi aileleri için yapımı devam eden toplu konut alanında incelemelerde bulundu. TOKİ Başkanı Turan ve Vali Bektaş'a Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı eşlik etti. Toplu konutlarda incelemelerde bulunan Ergün konut yapımını yürüten firma yöneticilerinden bilgi aldı. 

 

MADENCİ KONUTLARI ÖNÜMÜZDEKİ YAZ TESLİM EDİLECEK Ergün, "Soma'da madenci kardeşlerimizin aileleri için yapılan konutları ziyaret ettik. Yerinde iııcclcdik. İnşallah önümüzdeki yıl yaz ayında bu konutlara vatandaşları taşımış olacağız. Herhangi bir gecikme olmayacak. Toplamda 602 konut yapılıyor. 301 'i Doğuş İnşaat tarafından, diğer 301'i de Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi tarafından TOKİ kanalıyla yapılıyor" dedi. 


BİN 500'E YAKIN KONUT YAPILACAK 

Vali Bektaş ise Soma'ya ziyaretlerinin iki ana amacı olduğunu vurgulayarak, "Ana amacımızdan birisi dar gelirli ailelerimize yönelik 1500 civarında konut yapılması planlanıyor. Uygun arsa temini için çalışılıyordu. Tespit edilen arsalarımızı göreceğiz. Arsaların kapasitesine göre 1000 ila bin 500 arasında konut düşük taksitlerle dar gelirli madenciler öncelikle Somalı vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Biliyoruz ki madende çalışan işçilerimizin asıl sıkıntısı bir ev sahibi olabilmek. Hatta birçok madenciden ben kendim duydum. Bir ev almak için madende çalışmaya başladım diyorlar. Bir ev sahibi olmak gerçekten bizim insanımız için çok önemlidir. Soma'da TOKİ aracılığıyla madenciler öncelikli böyle bir çalışmayı inşallah başlayıp bitireceğiz" diye konuştu. 


Manisa'da Denge


Geri Dön