20 / 04 / 2024

TOKİ Soma'da madenciler için bin 500 konut yapacak!

TOKİ Soma'da madenciler için bin 500 konut yapacak!

TOKİ işbirliği ile başlatılan konut projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da madenciler için ise bin 500 konut yapacaklarını söyledi.



Uşak ve Manisa'da incelemelerde bulunan  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da öncelikle madenciler için bin 500 konut yapacaklarını açıkladı.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamında şantiyede incelemelerde bulundu. "Projeyi beklenenden önce bitirerek, Uşak'ın vizyonunu değiştireceğiz" diyen Turan, yaklaşık 450 milyon lira maliyetle bitirilecek proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacağını, ayrıca belediye hizmet binası ve defterdarlık binalarının da alana taşınacağını söyledi.


Turan'a ziyaretinde Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, TOKİ daire başkanları, müteahhit firma yetkilileri ve Belediye daire müdürleri eşlik etti. 2016 Temmuz ayında kentin bambaşka bir konuma geleceğini dile getiren Turan, "Proje ile Uşak'ın yıldızı parlayacak. Biz projenin kesintisiz devam etmesi için Başkanımızla istişare halindeyiz" diye konuştu. Bölgede Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nin de eş güdümlü devam ettiğine dikkat çeken Turan, "İki projeyle yaşanabilir alanların ortaya çıktığına birlikte şahit olacağız" dedi. 


Madencilere bin 500 konut

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte Soma'da maden şehidi aileleri için yapımı devam eden toplu konut alanında da incelemelerde bulunan Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi. Turan'a incelemede, Vali Bektaş ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı eşlik etti. Soma'da madenciler öncelikli olmak üzere düşük taksitli bin 500 konut yapacaklarını kaydeden Turan, konutların gelecek yaz tamamlanacağını açıkladı. 


Turan, Salihli'nin Taytan Mahallesi'nde 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 144 konuttan oluşan inşaat sahasını gezdi. Kaymakam Ertan Peynircioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy ile birlikte konutları gezen Turan, yüklenici firma yetkilisi Cemal Tartan'dan bilgi aldı. 


Yunusemre'de yeni bir kent 

Turan, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin başlattığı 5 bin 500 konutluk toplu konut projesiyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Projenin uygulanacağı Akgedik'te incelemelerde bulunan Turan, 30 Eylül'de ihalesi yapılacak 5 bin 500 konutun üç yıl içerisinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Bin 158 konutun temellerinin Cumhuriyet Bayramı'nda atılacağını dile getiren Turan'a incelemeleri sırasında Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de eşlik etti. Turan, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bu projemizde barınma ihtiyacından daha çok yeni bir yaşam alanı imar etmeyi hedefliyoruz. Maksimum üç yılda 25 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanını imar edeceğiz."


Yeni Asır


Geri Dön