19 / 04 / 2024

TOKİ'den Ege'ye 8 bin 500 yeni konut müjdesi!

TOKİ'den Ege'ye 8 bin 500 yeni konut müjdesi!

Uşak ve Manisa'da incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da öncelikle madenciler için bin 500 konut yapacaklarını açıkladı.



TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamında şantiyede incelemelerde bulundu.


Turan. "Projeyi beklenenden önce bitirerek, Uşak'ın vizyonunu değiştireceğiz" diyen Turan, yaklaşık 450 milyon lira maliyetle bitirilecek proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacağını, ayrıca belediye hizmet binası ve defterdarlık binalarının da alana taşınacağını söyledi.


2016 Temmuz ayında kentin bambaşka bir konuma geleceğini dile getiren Turan, "Proje ile Uşak'ın yıldızı parlayacak. Biz projenin kesintisiz devam etmesi için Başkanımızla istişare halindeyiz" diye konuştu. Bölgede Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nin de eş güdümlü devam ettiğine dikkat çeken Turan, "İki projeyle yaşanabilir alanların ortaya çıktığına birlikte şahit olacağız" dedi.


Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte Soma'da maden şehidi aileleri için yapımı devam eden toplu konut alanında da incelemelerde bulunan Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.


Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin başlattığı 5 bin 500 konutluk toplu konut projesiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Turan. Projenin uygulanacağı Akgedik'te 30 Eylül'de ihalesi yapılacak 5 bin 500 konutun üç yıl içerisinde tamamlanacak.


Yeni Akit


Geri Dön