19 / 04 / 2024

TOKİ sosyal konut başvuru tarihi belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projeleri ne zaman başlıyor?

TOKİ sosyal konut başvuru tarihi belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projeleri ne zaman başlıyor?

TOKİ sosyal konut başvuru tarihi, vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. İşte TOKİ sosyal konut başvuru tarihine dair detaylar!



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TOKİ SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ sosyal konut başvurularına dair detayları şu sözlerle açıklamıştı; "TOKİ ile beraber 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya imza atmış bulunmaktayız. Ülkemizin 81 şehrinde süratle toplu konut projelerine devam ediyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesine başlıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlık ile beklediği bu proje çok yakında sonuca varacak. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli malzemeler ile yapılacak bu sosyal konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi de kullanılacaktır. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kira fiyatlarının da düşmesine neden olacaktır. Şehit yakınları, gaziler ve emeklilere de her zaman olduğu gibi yer ayrılacaktır. Ayrıca ilk defa evlenen geçlerimiz de kota sahibi olacaktır."

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM BAKANI MURAT KURUM'DAN TOKİ AÇIKLAMASI!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilde başlatacaklarını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ başvurularına dair yaptığı açıklamada, "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki aydan başlayarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletine vereceği büyük bir müjde ile duyuracağız'' diye konuştu.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 18 yaşını doldurmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • TOKİ’den konut almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması gerekmektedir. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
  • Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve yasal sorumluluğu altındaki çocukları sadece bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

TOKİ başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? İşte TOKİ’den 24 il müjdesi!

TOKİ 20 il için yeni kararını açıkladı! TOKİ’den yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade ile istihdam olanağı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapıyor! İşte başvuru şartları!


Geri Dön