29 / 03 / 2024

TOKİ 100 bin sosyal konut kura tarihi belli oldu mu? 

TOKİ 100 bin sosyal konut kura tarihi belli oldu mu? 

Başvuru döneminin 15 Ocak tarihinde sona erdiği TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin kuraları için heyecan başladı. Peki TOKİ 100 bin sosyal konut kura tarihi belli oldu mu? 



TOKİ'nin 100 bin yeni konut projesine başvuran vatandaşlar, internet üzerinden tarih araştırmalarına devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, noter huzurunda yapılacak olan  TOKİ  kura çekilişi internet üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Peki TOKİ 100 bin sosyal konut kura tarihi belli oldu mu? 

TOKİ'nin 100 bin konut projesi için kura çekilişi 2020 yılı içerisinde tamamlanacak ve konut sahipleri belirlenecek. Şu ana kadar pek çok vatandaşın merakla araştırdığı TOKİ kura çekilişi İstanbul ve  Ankara  başta olmak pek çok şehirde canlı olarak takip edilecek.

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ kura çekiliş tarihi, şubat ayının ilk haftası tamamlanırken pek çok vatandaşın merak ettiği konu olmaya başladı. Geçtiğimiz ay içerisinde internet üzerinden ve bankalar aracılığıyla müracaatları tamamlanan TOKİ kura çekilişi, 81şehir  için canlı yayında gerçekleştirilecek. Canlı yayın TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesapları aracılığıyla da izlenebilecek.

TOKİ kura sonuçları, çekilişin gerçekleştirilmesinden hemen sonra sisteme yüklenmeye başlanacak. TOKİ 100 bin konut kura sonuçları, çekilişe katılan vatandaşlar tarafından TC Kimlik Numarası aracılığıyla kolayca öğrenilebilecek.

TOKİ kura sonuçları, çekilişin tamamlanmasından sonra herhangi bir aksilik olmaması halinde aynı günün akşamında erişime açılıyor. TOKİ 100 bin konut kura sonuçlarının 28 Şubat tarihine kadar açıklanmış olması bekleniyor.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANIR? 

TOKİ kura sonuçları için bu yıl E-Devlet entegrasyonu sağlanmaz ise sonuçlar kurumun resmi internet üzerinden öğrenilebilecek. TOKİ kura sonuçları kurumun resmi internet sitesi üzerindeki sorgulama motoru aracılığıyla TC Kimlik Numarası girilerek görüntülenecek.

TAKSİT ARTIŞLARI NASIL HESAPLANACAK? 

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılıyor. İlk dönemsel artış, satış duyurularında İdare tarafından ilan ediliyor.

ALINAN KONUTTA OTURULMADIĞI TAKDİRDE NE OLUR? 


Alıcının kendisinin, eşinin ya da çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi durumunda sözleşmeleri feshedilmektedir.

TOKİ KONUT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR? 


Konutların fiyat ve satış koşulları yüklenici tarafından belirlenmekte fakat sözleşme ile belirlenmiş olan Satış Toplam Geliri’ni sağlaması kaydıyla TOKİ tarafından onaylanıyor.

 

TOKİ'den 10 ilde kurasız konut fırsatı!

Evi ya da dükkanı olan TOKİ'den ev alabilir mi?


Geri Dön