25 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin sosyal konut kura sonucu sorgulama nasıl yapılır?

TOKİ 100 bin sosyal konut kura sonucu sorgulama nasıl yapılır?

2020’de TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekilişi yapılacak. Vatandaşlar, kura sonuçlarını nasıl öğreneceği hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, TOKİ 100 bin sosyal konut kura sonuçları sorgulama ve isim listesi sorgulama nasıl yapılır?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kurasının 2020 Şubat ayında yapılacağını açıkladı. Vatandaşlar ise 100 bin sosyal konut projesinin kura sonuçlarını nasıl öğreneceğini merak ediyor. Peki, sosyal konut projesi kura sorgulama nasıl yapılır?

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; 2020 Şubat ayında  TOKİ  100 bin sosyal konut projesinin "Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecek.

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlere konut sayısının yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

En az yüzde 40’ı engelli vatandaşlara

En az yüzde 40’ı engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

Diğer Konut Alıcı Adayları

Diğer Konut Alıcı Adayları için idarenin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin TL arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

TOKİ kura sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

TOKİ kura sonuçları sorgulamak için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde;

-Öncelikle, https://www.toki.gov.tr/ adresine giriş yapılmalı.

-Ardından, üst tarafta yer alan 'SATIŞ & DUYURULAR' butonuna tıklanmalı.

-Daha sonra, 'Kura Sonuçları Sorgulama' butonuna tıklanmalı.

-Buradan T.C kimlik numarası ile sorgulama işlemi yapılabilir. 

-Talep Toplama Projelerinin Kura Sonuçları duyurular sayfasında yayınlanıyor.

TOKİ ev fiyatları ne kadar olacak?

TOKİ'nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ile 180 bin TL fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin TL fiyat aralığında satışa sunuldu.

TOKİ 100 bin sosyal konut ödeme planı nasıl olacak?

Konutların fiyatının yüzde 10'u peşin olacakken, kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek.

2+1 daire ödeme planı

75 metrekare ve 140 bin TL fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 14 bin TL peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 TL taksitle ev sahibi olacak.

3+1 daire ödeme planı

100 metrekare ve 160 bin TL fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 16 bin TL’yi peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık bin 22 TL taksitle evini alacak.

TOKİ konutları kaç metrekare?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında, vatandaşlara, 2+1 ve 3+1'lik seçenekler sunulacak. Konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, 2+1 konutların brüt 75-85 metrekare, 3+1 konutların ise brüt 100 metrekare olarak projelendirileceğini aktardı.

TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ'nin şartnamesine göre alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmekte.

Standart konut projelerinde ise konut sahipleri konutlarını kiraya verebilecek. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu idarenin inisiyatifinde.

TOKİ 100 bin konut için kura çekilişi ne zaman?

TOKİ'den nasıl ev alınır 20 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ 2020 ucuz konut kura çekilişi tarihi belli oldu mu?


Geri Dön