26 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin ucuz konut kura çekilişi ne zaman yapılacak?

TOKİ 100 bin ucuz konut kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından her yıl 100 bin yeni sosyal konut projesi için kura heyecanı başladı. Peki TOKİ 100 bin ucuz konut kura çekilişi ne zaman yapılacak?



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından her sene 100 bin yeni sosyal konut projesi inşa edilecek. Sözcü'de yer alan habere göre, projelerden 240 aya vatan taksitle ev sahibi olmak isteyenler de çekiliş tarihini beklemeye başladı. Peki kura çekilişi ne zaman gerçekleştirilecek? Çekiliş tarihi açıklandı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca desteklenen ve  TOKİ  kapsamında inşa edilecek olan 100 bin yeni sosyal konut projesi için başvurular 15 Ocak tarihinde tamamlanmıştı. Yaklaşık 1 milyon kişinin başvuru yaptığı TOKİ konut projesinde çekiliş tarihi şimdiden oldukça merak edilmeye başlandı. Peki TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ’nin 100 bin yeni sosyal konut projesi için başvuruların tamamlanmasından sonra gözler kura çekimine yöneldi. TOKİ’nin kura çekilişinin Şubat ayının ortalarında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

1-1,5 YIL İÇİNCE TESLİM EDİLECEK

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla yapılacak TOKİ sosyal konutlarına sahip olma şartları, evlerin modelleri, uygulama özellikleri, ödeme ve vadeyle ilgili tüm detaylar belli oldu. Başvuru sürecinin de başladığı TOKİ sosyal konut projesinde evlerin 1 ila 1,5 yıl içinde teslim edileceği de açıklandı.
 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön