24 / 04 / 2024

TOKİ Torbalı'da 5000 konut için ön talep topluyor!

TOKİ Torbalı'da 5000 konut için ön talep topluyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Torbalı'da 5000 konut inşa edecek. 2+1 planında inşa edilecek konutlar sabit ücretle, aylık taksitlerle satılacak. Ev sahibi olmak isteyen Torbalılılar bu binalardan almak için müracaat edebilecek.



TOKİ ön talepleri bugün den itibaren almaya başlayacak. TOKİ'den kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen Torbalılılar ön taleplerini Torbalı Belediyesi merkez binası ile Ayrancılar ve Çaybaşı'da bulunan eski belediye binalarına yapabilecek. Bugün başlayacak talep işlemlerinin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.  TOKİ  Konutlarının nereye yapılacağı yetkililerin bölgede yapacakları fizibilitee çalışmasından sonra belirlenecek. 


400 TALEP TOPLANDI 

Torbalı'da uzun süreden beri yapılması planlanan TOKİ Konutları için çalışma başlatıldı. Çaybaşı Bölgesinde yapılması gündeme gelen TOKİ için yeetkililer çalışma başlattı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in tamilatı ile Ayrancılar Site Camisi Yöneticileri Ayrancılar'da talep topladı. Ayrancılar Site Yöneticilerinden Cemal Çelik. Durmuş Sürücü ve Celal Öktem kısa sürede 400'e yakın imza topladı. Ayrancılar'da talebin çok yoğun olması TOKİ taleplerinin kısa sürede biteceğini gösteriyor. 


YER BELİRLENECEK 

2+1 planında inşa edilecek konutlar için TOKİ, ön talepleri aldıktan sonra bir sonraki işlem olarak binaların yapılacağı alan tespit edilecek. Kısa sürede inşaata başlanması beklenen TOKİ tamamlandıktan sonra bu kez satış için ilgili bankalar aracılığı talep toplanacak. Bu çerçevede TOKİ'den ev almak isteyenler gerekli belgelerini tamamlayıp TOKİ ofislerine teslim edecek. Buradan ev almak isteyenlerin daha önce TOKİ'den konut edinmemiş olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı-kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor


Büyük Torbalı Gazetesi



Geri Dön