28 / 03 / 2024

TOKİ Trabzon Yomra konut projesi başlıyor!

TOKİ Trabzon Yomra konut projesi başlıyor!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, Yomra Toplu Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesi yapılıyor. Proje için çalışmalar başlıyor..



T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Trabzon İli, Yomra İlçesi, Gürsel Mahallesi sınırları içinde, Kentsel Yenileme ve Gelişim Projesi kapsamında proje hayata geçiriliyor.

 

511 konut ve 24 dükkandan meydana gelen projede ayrıca 1 adet ticari merkez ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak.

 

Geçtiğimi ay içinde ihalesi gerçekleşen proje inşaatının 16 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu süre içerisinde kazı ve hafriyat işlemleri ile üstyapı inşaatı çalışmaları eşzamanlı olarak devam edecek olup konut inşaatlarının bitirilmesinden sonra oturuma açılması planlanıyor.

 

Alanı 4,83 ha olarak hesaplanan projede A Tipi konut projesinde; 1 bodrum, zemin ve 9 normal kattan oluşan 5 bloklu bina, B tipi konut projesinde; 1 bodrum, zemin ve 9 normal kattan oluşan 8 bloklu bina Ticari tipi projesinde ise 1 bodrum+zemin ve galeriden oluşan 1 Adet 24 dükkan yapılacak.

 

Proje kapsamında inşaata başlanmadan önce zemin etüt çalışmaları yaptırılmış olup, zemin etüt raporunda belirtilen uygunluk durumuna göre inşaata başlanacak.

 

TOKİ Trabzon Yomra Konutları'nda 2 bin 555 kişinin ikamet edeceği öngörülüyor. 


 


Geri Dön