25 / 04 / 2024

TOKİ Tuzla projesi nerede inşa edilecek?

TOKİ Tuzla projesi nerede inşa edilecek?

TOKİ Tuzla projesi nerede inşa edilecek sorusunun yanıtı henüz belli olmadı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan Silivri ve Pendik-Tuzla'da 5’er 10’ar bin konut üreteceklerini söyledi.




TOKİ Tuzla projesi nerede inşa edilecek sorusunun yanıtı henüz belli olmadı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptığı açıklamada Silivri ve Pendik-Tuzla'da 5’er 10’ar bin konut üreteceklerini söyledi.


Türkiye’nin konut ihtiyacını karşılamakta başrolü oynayan  TOKİ  13 yılda toplam 700 bin konut üretti. TOKİ 2017'de Silivri ve Pendik-Tuzla'da da konut üretecek.


TOKİ Tuzla projesi nerede inşa edilecek?

TOKİ'nin Tuzla'da hayata geçireceği projenin yeri tam olarak belli olmadı. 2017 yılında hayata geçecek  TOKİ Silivri Tuzla ve Pendik projelerinde toplam 5 ila 10 bin arasında konut yer alacak. Projelerin detaylarının önümüzdeki günlerde belli olması planlanıyor.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

İstanbul’da planlara bakıldığında yeşil alanda gözüken ama vatandaşın kendi mülkiyeti üzerinde evi var. İşte bu vatandaşlarımıza çok nitelikli bir bölgede daire vereceğiz. Onların boşalttığı yer yıkılacak. Kamulaştırma bedelini de TOKİ’ye taksitle ödemiş olacak. İnşallah başarırsak şehir içerisinden rızaya dayalı olarak her yıl 3-4 bin konut çıkacak. Şehrin o alanları artık imara açılmayacak. Yeşil alan, sosyal alan, otopark olarak kullanılacak. "​




TOKİ iletişim:

Web adresi:

Telefon:  444 8654




Geri Dön