20 / 04 / 2024

TOKİ Çok Programlı Lisesi Manisa'da açıldı!

TOKİ Çok Programlı Lisesi Manisa'da açıldı!

Bülent Arınç, Manisa'nın Horozköy semtinde yapılan 24 derslikli TOKİ Çok Programlı Lisesi'nin açılış törenine katıldı



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eğitimin Türkiye'nin en önemli konusu ve sorunu olduğunu, bu konuda çok iddialı olduklarını belirtti.

Arınç, Manisa'nın Horozköy semtinde yapılan 24 derslikli  TOKİ  Çok Programlı Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Arınç, Türkiye'nin bugün yaşadığı bazı sorunların kökeninde eğitim sorununun yattığını, ülkenin eğitim çağında 18 milyon çocuğa sahip bulunduğunu, bunun dünyada az rastlanır bir potansiyel olduğunu söyledi.

Eğitimin önemini iyi kavradıklarını, çocuklara ne kadar eğitim verilirse ülke olarak o kadar karşılık alınabileceği bilinciyle, iktidara geldikleri günden bu yana bütçede eğitimi ilk sıraya taşıdıklarını dile getiren Arınç, daha önce birinci sırada yer alan savunmanın ise bütçede daha arka sıralara alındığını ifade etti.

Manisa'da eğitim kurumlarının temel atma ya da açılış törenlerine katılmaya önem verdiğini kaydeden Arınç, "Eğitim konusunda çok iddialıyız, çünkü Türkiye'nin temel konusunun, sorununun, meselesinin eğitim olduğuna inanıyoruz.

Çocuklarımıza ne kadar nitelikli eğitim verirsek onlar o kadar başarılı olacaklar, ülkemiz için insanlık için o kadar güzel yetişmiş birer genç olacaklar. Türkiye'nin öncelikli meselesi budur. İktidarımız da buna inandı" dedi.

Gençlerin iyi eğitim almasına ülkenin ilaç gibi ihtiyaç duyduğunu anlatan Bülent Arınç, genel bütçenin yeterli gelmemesi nedeniyle başlattıkları Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda Manisa'nın ilk 5 ilin içine girdiğine dikkati çekti.

Hayırseverlerin katkısıyla Manisa'nın son yıllarda bir eğitim hamlesi gerçekleştirdiğini belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, 2002 öncesine göre derslik sayısının 8 misli arttığını, öğretmen sayısının da 2 binden 13 bine çıktığını, çocukların artık en fazla 25 kişilik dersliklerde eğitim aldığını bildirdi.

Bugün açılışı yapılan okulu yaptıran TOKİ'nin, Cumhuriyet tarihinin en başarılı kurumları arasında yer aldığını ifade eden Arınç, kurumun özellikle son 7 yılda ülkeye çok şeyler kazandırdığını vurguladı.

TOKİ'nin 7 yıllık dönemde Manisa'ya 200 milyon liralık yatırım yaptığına, bunlardan birinin de 4 milyon lira yatırımla kurulan çok programlı lise olduğuna dikkati çeken Arınç, 24 derslikli okulda 300'e yakın öğrencinin eğitim alacağını söyledi.

-"...GÜZEL İŞLER YAPMAK LAZIM"-
Bülent Arınç, TOKİ'nin iktidarları döneminde fonksiyonel hale geldiğini, yılda 350 bin konutun yanında okul, hastane, cami gibi yatırımları da gerçekleştirdiğini anımsatarak, kurumun Manisa'da 3. konut projesini Turgutlu
ilçesinde tamamlamak üzere olduğunu, bu projeyle 3 bine yakın vatandaşın modern konutlarda yaşama imkanına kavuştuğunu belirtti.

TOKİ'nin Manisa'da devlet hastanesi yatırımlarını da gerçekleştirdiğini kaydeden Arınç, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, TOKİ'nin Manisa'ya yaptığı yatırımlarda belediye işbirliğinin de önemli olduğunu, bu bakımdan yatırımların geçen 5 yıllık süre içinde yapılmış olmasına "dua ettiğini" belirterek, şöyle konuştu:

"Hem dua ediyorum, hem de şükrediyorum ki geçtiğimiz 5 yıl içerisinde TOKİ Manisa'ya gelmişti. Yoksa gelemeyecekmiş meğerse, gelmesine engel olanlar çıkacakmış ve TOKİ 3 etaplık konutlarını Manisa'ya yapamayacakmış. Biz bunları yaptığımız, bitirdiğimiz için ayrıca çok mutluyuz. Demek ki iş başındayken güzel
işler yapmak lazım, elimizi çabuk tutmak lazımmış. Bunu da öğrenmiş olduk."

Vali Celalettin Güvenç de Manisa'daki eğitim kalitesinin artırılması için daha fazla hayırsever desteğine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Okulun açılış kurdelesini Arınç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Vali Güvenç ve Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Gıyaseddin Gündoğdu birlikte kesti.

Arınç, sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Açılışa AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü de katıldı.

8 bin 700 metrekare kapalı alana sahip 24 derslikli lisede, genel lise ve ticaret lisesi bölümlerinde 300'e yakın öğrencinin eğitim göreceği ifade edildi.
AA


Geri Dön