23 / 04 / 2024

TOKİ üst gelir grubu için ürettiği konutlarda teknolojiyi kullanmalı!

TOKİ üst gelir grubu için ürettiği konutlarda teknolojiyi kullanmalı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "TOKİ çok sayıda konut yapıyor fakat bunlardan alım gücü yüksek kesime hitap eden konutlarda teknoloji kullanması gerekiyor" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Endüstri 4.0'ın ve yeni sanayi devriminin gerisinde kalamayacaklarını belirterek, "Açıkça ifade etmek isterim ki; Endüstri 4.0 gerçeğinin gerisine düşmek, bu yeni üretim devrimini ıskalamak gibi bir lüksümüz yok." dedi.


Özlü, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen "CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, sanayide yaşanan dönüşümü buhar gücünün kullanılmaya başlamasından itibaren hatırlatarak, artık Endüstri 4.0 döneminde olunduğunu söyledi.


Bakan Özlü, paneldeki bir konuşmacının,  TOKİ  tarafından üst gelir grubuna yönelik üretilen konutlarda Türk şirketlerinin akıllı bina yazılımlarının kullanılması şartının konulması yönündeki yorumunu hatırlatarak, "Arabada gelirken danışmanımla aynı konuyu konuştuk. TOKİ çok sayıda konut yapıyor fakat bunlardan alım gücü yüksek kesime hitap eden konutlarda teknoloji kullanması gerektiğini konuştuk." dedi.


AA


Geri Dön