18 / 04 / 2024

TOKİ Van'da afet konutu yapmak için incelemelere başladı!

TOKİ Van'da afet konutu yapmak için incelemelere başladı!

Yaptığı projelerle afetzedelerin yaralarını saran TOKİ, bu kapsamda son 8 yılda 19 binin üzerinde afet konutu, okul ve kamu binası inşa etti. TOKİ, Van'da da araştırma ve incelemelere başladı



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), büyük bölümü deprem bölgesinde olan ve depremin yanı sıra, sel ve heyelan gibi doğal
 afetlerle de mücadele edilen Türkiyede yaptığı projelerle afetzedelerin yaralarını sarıyor.

Yaşanan hemen her afetin ardından duruma hızla müdahale eden ve afetzedeleri "modern" yapılara kavuşturan TOKİ, depreme dayanıklı yaptığı konutlarla diğer projelere de örnek oluyor. İdare, bu kapsamda son 8 yılda Türkiyede 31 ilde ve Pakistanda 19 bin 76 adet afet konutu ve kamu binasının yapımına imza attı.

Vandan önce en son Kütahyada yaşanan depremin ardından ilde ve ilçelerinde 928 afet konutunun yanı sıra, okul, cami ve atölyeler inşa eden TOKİ, Türkiyenin dışında sel ve deprem afetlerine maruz kalan Pakistanda da 4 bin 620 adet konut, 8 adet okul, 12 ticaret merkezi, 3 spor salonu 2 adet de sağlık ocağı yaptı.

VAN'DA İNCELEMELER BAŞLADI

İdare, en son yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Van depreminin ardından da bölgede incelemelere başladı.  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabelin de yerinde inceleme yaptığı bölgede afetzedelerin konut sorununun hızlı bir şekilde çözülmesi planlanıyor. Kalıcı konutlar için Vanda yer tespit çalışmalarına başlanırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın açıkladığı "konteyner dağıtımı"nın üzerinde de duruluyor. Bu arada, İdarenin Vandaki konutlarının, depremden hasarsız çıkması da diğer projelere örnek olarak gösteriliyor.
AA


Geri Dön