29 / 03 / 2024

TOKİ ve AÜ, inşaat kazalarına karikatürle dikkat çekecek!

TOKİ ve AÜ, inşaat kazalarına karikatürle dikkat çekecek!

Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği  Bölümü, 'Uluslararası İnşaat Kazaları Karikatür Yarışması' düzenledi. Toplu  Konut İdaresinin (TOKİ) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmaya son katılım  tarihinin 30 Nisan 2011 olduğu bildirildi



TOKİ 'nin duyurusuna göre, inşaat sektöründeki meydana gelen iş kazalarını karikatür yardımıyla ortaya koymak ve sektör çalışanlarını düşünmeye sevk ederek  farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen, 'Uluslararası İnşaat Kazaları  Karikatür Yarışması'na, amatör veya profesyonel tüm karikatürcüler  katılabilecek.

İnşaat sektörünün çalışma anlamındaki en tehlikeli sektörlerden birisi olarak bilindiğine işaret edilen duyuruda, inşaat sektöründeki en önemli  problemlerden birisinin işçi ölümlerine ve ağır yaralanmalarına neden olan  şantiyede meydana gelen iş kazaları olduğu vurgulandı. Duyuruya göre, insan  ölümleri yanında ekonomik kayıplar, verimlilik ve firma açısından olumsuz şöhret
 işin diğer önemli yanlarını oluşturuyor.

İnşaat sektöründeki meydana gelen iş kazalarını karikatür yardımıyla ortaya koymak ve sektör çalışanlarını düşünmeye sevk ederek farkındalığı artırmak  üzere uluslararası nitelikte yarışma düzenlendi. Amatör, profesyonel tüm karikatürcülerin katılabileceği yarışmaya, inşaat  sektöründe iş kazaları konusunu işleyen, A4 (210mmX297mm) ya da A3 (297mmX420mm)
boyutlarında her tür kağıda istenilen teknikle, siyah-beyaz veya renkli olarak  çizilebilecek karikatürler gönderilecek. Bilgisayar ortamında tasarlanmış  karikatürler de yarışmaya katılabilecek, ancak kağıda alınan çıktı imzalandıktan  sonra gönderilmesi gerekiyor. Yarışmacılar en çok 3 karikatürle yarışmaya  katılabilecek.

Yarışmaya katılacak karikatürler, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış olabilecek, ancak hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor.

Katılımcıların karikatürlerini, 30 Nisan 2011 tarihine kadar 'Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2 Eylül Kampüsü, Eskişehir, Türkiye'  adresine posta ile göndermeleri gerekiyor. Yarışmada, birinci seçilen esere bin dolar, ikinci seçilen esere 750
dolar, üçüncü seçilen esere 500 dolar ödenecek, ayrıca, 5 esere başarı belgesi verilecek.

Yarışmanın jürisinde, karikatürcü, üniversite öğretim üyeleri yanında önemli inşaat firmalarının temsilcileri de yer alıyor.

Yarışmanın seçici kurulu, Prof. Dr. Davut Aydın (Anadolu Üniversitesi Rektörü), Prof. Atila Özer (Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve  Uygulama Merkezi Md.), Hikmet Cerrah (Karikatürcü), Sani şžener (TAV İnşaat),  Erdal Eren (Göçay İnşaat Genel Müdürü), Emin Sazak (Yüksel İnşaat Genel Müdürü),  Prof. Dr. Ahmet Tuncan (Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı),  Doç. Dr. Gökhan Arslan 'dan (Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm  Başkan Yardımcısı) oluşuyor.

Seçici kurul tarafından belirlenen karikatürler sergilenecek, ödül  kazananlara ödülleri sergi açılışında verilecek. Seçici kurul tarafından belirlenen bazı karikatürler bir albümde toplanacak ve katılımcılara da  gönderilecek. Yarışmaya katılan karikatürler geri verilmeyecek, bu organizasyonla  ilgili albüm, broşür, kartpostal, web sitesi ve afişlerde yayımlanabilecek, bunun  dışındaki tüm yayın hakları eser sahibinin olacak. Yarışmaya katılanlar bu  şartname hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılacak.

AA


Geri Dön