19 / 04 / 2024

TOKİ Zonguldak Devrek Konutları'nın ihalesi yapıldı!

TOKİ Zonguldak Devrek Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Zonguldak Devrek'e Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) yapılacak 271 konutun ihalesi gerçekleştirildi. Konutlar 14 blok halinde ve 3 - 4 kat şeklinde farklı yüksekliklerde inşa edilecek.



Zonguldak Devrek Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Devrek'te inşa edilecek 271 konutun ihalesi yapıldı. 18 Nisan'da gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 1 cami, 1 ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. 


Devrek Meslek Yüksekokulu bölgesinde inşa edilecek konutların 86'sı 3+1, 185'i 2+1 planında tasarlandı. Konutlar 14 blok halinde ve 3 - 4 kat şeklinde farklı yüksekliklerde inşa edilecek. 


Projede geleneksel mimarinin modernize edildiği cephe tasarımına yer verildi. Seçimlerden önce verdikleri sözleri birer birer yerine getirdiklerini belirten Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, başvuru tarihleri ve şartların ilerleyen bir zamanda duyurulacağını söyledi. 


Başkan Semerci, "Devrek'te ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Bir süredir teknik ve fiziki çalışmalarını sürdürdüğümüz Toplu Konut Projesinde mutlu sona ulaştık. Söz verdiğimiz gibi ilçemizde yapılacak 271 konutun ihalesi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapıldı. İhale kapsamında ayrıca 1 adet cami ve 1 adet ticaret merkezi yer alacak. Talep toplama tarihleri ilerleyen aşamalarda halkımıza duyurulacak.  İkinci etap  TOKİ  Projemiz 500 konut olacak. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.



İnanış Gazetesi


Geri Dön