26 / 04 / 2024

TOKİ'den 100 TL taksitle konut

TOKİ'den 100 TL taksitle konut

TOKİ'nin 100 TL taksitle konut satışları ilk aşamada 11, daha sonra 9 ilde başlıyor. İşte o iller...



TOKİ'nin yoksul kesim için yapılacak ve 100 TL'lik başlangıç taksitiyle satılacak 45 metrekarelik konutların yapılacağı iller ve konut sayısı belli oldu.

TOKİ ilk aşamada Adana, Ankara, Bursa, Malatya ve Van'ın aralarında yer aldığı 11 şehirde 45 metrekarelik konutların yapımına başlayacak. Şubat ayında yapılacak ihalelerle 11 ilde 9 bin 474 konutun yapımına hemen başlanacak. 9 ilde ise yoksullara yönelik konut yapımına ilişkin proje çalışmaları ise devam ediyor. Ağrı, Antalya, Kilis, Batman, Çanakkale gibi illerin yer aldığı 9 şehirde 7 bin 382 konut yapılacak.

ARSASI SORUNSUZ İLLERLE BAŞLADIK

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından, MHP Milletvekili Hasan Çalış'ın soru önergesine verilen yanıtta, yoksullara taksitle konut imkânının ilk aşamada tüm illerde başlatılmayacağı, gerekli hazırlık çalışmaları yapıldıktan sonra, söz konusu projenin diğer illere de uygulanacağı belirtildi.

"Yoksula konut" projesinin ilk aşamada 11 daha sonra 9 ilde daha başlanmasının gerekçesini ise Bayraktar, "İdaremiz adına kayıtlı ve mülkiyet ile plan sorunu bulunmayan taşınmazlar üzerinde proje çalışmalarına öncelik verilmesidir" şeklinde açıkladı.

20 YIL TAKSİTLE SATILACAK

Dar gelirli vatandaşlar için yapılan konutlar 100 TL başlangıç taksiti ile 20 yıl vadeli satılacak. Konutların taksitleri, normal satışlarda her yıl memur maaşına ve TÜFE'ye endeksli olarak artırılıyor. Ortalama 28-30 bin TL'ye mal olacak konutların, gerçekten yoksul kesime satılması için kaymakamlıklar, valiler ve yerel yönetimler özel önlemler alacak.

Bugün

Geri Dön