19 / 04 / 2024

TOKİ'den 1000 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı! 

TOKİ'den 1000 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı! 

Türkiye genelinde hayata geçirdiği konut projeleri ile çok sayıda vatandaşı ev sahibi olma hayaline kavuşturan TOKİ, birçok kentte konut satışına devam ediyor. Yeni konutlarını satışa sunan kurum 1000 TL peşinatla evi olmayanları hayallerine kavuşturuyor. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) evi olmayan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre;  TOKİ resmi sitesinde paylaşılan ilana göre  İzmir  Torbalı'da tespit edilen Ayrancılar Mahallesi'nde 2. etap 161 adet konutun satışa sunulduğunu açıkladı. 

Başvuru şartları neler? 

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) 3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,  eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

TOKİ den 1000 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı! 4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6500.00TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500 TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

 BAŞVURU İŞLEMLERİ, GEREKLİ BELGELER ve BAŞVURU BEDELİ İADESİ:

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

Ek olarak, 

2. Başvuru Formu,

Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak verilecek.

Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.

3. Başvuru işlemleri sırasında alıcı adaylarından başvuru sırasında başvuru bedeli alınacaktır.
Başvuru Bedellerinin İade Edilmesi:

TOKİ den 1000 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı! 

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar 16 Eylül 2021 tarihinden itibaren,

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil hak sahipleri başvuru bedellerini
24 Eylül 2021 tarihinden itibaren,

Yedek hak sahipleri 01 Ekim 2021 tarihinden itibaren TC. Ziraat Bankası AŞ. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Başvuru Formu ile yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.

Ödeme nasıl yapılacak?

Peşinat ve Vade Seçenekleri:yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade

Taksit Ödeme Başlangıç Tarihi: Konut teslim tarihini izleyen ay

Taksit Ödeme Periyodu: Ayda bir

Borç Bakiyesi Güncelleme Periyodu: Yılda iki kez (altı ayda bir, Ocak –Temmuz)

TOKİ den 1000 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı! 

Konut belirleme kurası nasıl yapılıyor? 

1. Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası, noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde yapılacak. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanıyor.

2. Kurada konut sayısı kadar asil alıcı belirlenecek olup aynı anda asil alıcıların konutları da kura ile belirlenecektir.

3. Kura esnasında 1+1 konut tipi için 6 yedek hak sahibi, 2+1 konut tipi için 10 yedek hak sahibi
belirlenecektir.

4. Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması halinde kura çekilişi gerçekleşmeyecek. Başvuru şartlarını sağlayan hak sahipleri kategorilerinin önceliğine ve başvuru sıralamasına göre İdarenin hazırlayacağı ve ilan edeceği program doğrultusunda konut seçim ve sözleşme imzalama işlemlerini İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından gerçekleştireceklerdir.

5. Diğer başvuru sahipleri, kurum genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

6. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

Hangi belgeler gerekli?

1. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı yeterlidir. Kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 (bir) yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge.

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 6500.00TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belge (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumundan çalıştığına dair alınan belge ile maaş bordroları vb.)

Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belge

Belge getirmeyenlerin hakları iptal edilecektir. Gerekli görüldüğünde ek belge talep edilebilir.

TOKİ den 1000 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı! 

Oturma ve devir işlemleri

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar evlerini borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Ek olarak sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

TOKİ'den 2021'de ikinci indirim kampanyası geliyor!


Geri Dön