19 / 03 / 2024

TOKİ'den 251 TL taksitle konut fırsatı!

TOKİ'den 251 TL taksitle konut fırsatı!

Türkiye’nin dört bir yanında konut projeleri hayata geçiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), alt ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor. 



2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), alt ve orta gelir grubuna yönelik projeler inşa ediyor. TOKİ'nin 36 ilde hayata geçirdiği konut projelerinde satışlar sürüyor. 

Adana'dan Zonguldak'a kadar birçok ilde TOKİ'nin konut satışları devam ediyor.  TOKİ  projelerinde aylık taksit ödemeleri minimum 251 TL'den maksimum bin 469 TL'den başlangıç gösteriyor. 

Hiç konut sahibi olmama şartı 

Satış süreci devam eden konutlar; ön şartsız, kurasız ve başvuru önceliğine göre sahiplerine verilecek. TOKİ'ye başvuru yapacak vatandaşlarının hiç konut sahibi olmaması şartı bulunuyor. 

TOKİ projelerine başvuru yapabilmek için ayrıca daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olunması ve 18 yaşını doldurmuş olunması da gerekiyor. Konutların satışları netliklerine ve bulunduğu illere göre yüzde 10, yüzde 20 ve yüzde 25 peşinat bedeli ile 120 ve 240 ay vade seçenekleri ile gerçekleştirilecek.

TOKİ den 251 TL taksitle konut fırsatı!

Kentsel dönüşümle 140 bin yeni konut

TOKİ son 14 yıl içinde kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 17 milyar liralık ihale yaptı.  Şu anda TOKİ 60 il, 143 ilçede toplamda 190’a yakın kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarını yürütüyor. 

 

Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön