26 / 04 / 2024

TOKİ'den 35 mahalle projesine ödül!

TOKİ'den 35 mahalle projesine ödül!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonucunda 35 projeye ödül verildi. 



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen ‘7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’ bu yıl mahalle temasıyla gerçekleştirildi.

 

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nda toplamda 123 proje değerlendirildi ve yarışmada, 35 eser ödül almaya hak kazandı. 

 

TOKİ Başkanı Ergün Turan törende açıklamalarda bulundu. Turan, 2014 yılında yeniledikleri üretim yaklaşımlarıyla yeni bir çizgide konut üretimine başladıklarını açıkladı. 

 

Projelerin kağıt üzerinde kalmayacağını dile getiren Turan, “Projelerde önceliğimiz bölgesel çizgiler ve iklim koşullarıyla uyumlu, insanların uzun yıllar boyunca kaliteli ve huzurla yaşayabileceği bir yaşam alanının olmasıdır.” dedi. 

 

Her bölgeye ayrı ayrı verilen ödüllerde, 1’inci 125 bin TL, 2’nci 100 bin TL, 3’üncü 75 bin TL ve mansiyon sahipleri 35 bin TL ödül aldı. Ödül almaya hak kazanan projeler, kendi bölgelerinde inşa edilecek.

 


Geri Dön