19 / 04 / 2024

TOKİ'den 5 adımda konut alma rehberi!

TOKİ'den 5 adımda konut alma rehberi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı2nın inşa edeceği 100 bin konut için başvuru dönemi başladı. Peki 100 TOKİ'den nasıl ev alınır?





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, 81 ile  TOKİ  tarafından yapılacak 100 bin konut için başvurular başladı. Takvim'de yer alan habere göre, kira öder gibi alınabilecek konutların yüzde 25'i emeklilere, yüzde 10'u şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine, yüzde 5'i en az yüzde 40 engelli vatandaşlara ayrıldı. İşte TOKİ'den 5 adımda konut alma rehberi...

NEREYE BAŞVURULACAK?

15 Ocak 2020 tarihine kadar Ziraat Bankası şubelerine yapılacak.

KİMLER BAŞVURACAK?

 T.C. vatandaşı ve 25 yaşını tamamlamış olmak.
 Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor veya proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.
 Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve çocukları üzerine ev bulunmaması, daha önce TOKİ'den konut almamış olmaları (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç).
 Aylık hane halkı gelirinin en fazla İstanbul'da net 6 bin, diğer illerde 5 bin 500 lira olması (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç).
 Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir.

NASIL BAŞVURULACAK?

Nüfus cüzdanıyla başvurulacak. Ayrıca; şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri SGK'dan alacakları belgeyi; engelliler Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimliğin fotokopisi ya da devlet hastanesinden alınmış heyet raporunu; emekliler de emekli olduğunu gösteren 'belgeyi' sunacak. 2 oda 1 salonlar için 500, 3 oda 1 salonlar için bin lira başvuru bedeli alınacak. Bu tutar daha sonra peşinattan düşülecek.

HAK SAHİPLERİ NASIL BELİRLENECEK?

Başvurular konut sayısından fazla olursa kura çekilişi yapılacak. Kura yeri ve saati TOKİ'nin web sayfasında açıklanacak.

NASIL ÖDENECEK?

Fiyatın yüzde 10'luk kısmı peşin, kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vadeyle ödenecek. Taksit ödemeleri ise sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerinde; konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli, sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini izleyen ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak. SGK'dan alınan 'hak sahipliği belgesi' ile projenin bulunduğu şehir sınırları içerisinde son 3 senedir oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya il nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecek..

TOKİ den 5 adımda konut alma rehberi!

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön