25 / 04 / 2024

TOKİ'den 50 ilde 48 ay vadeyle arsa satışı başladı! İl il açıklandı hemen bakın

TOKİ'den 50 ilde 48 ay vadeyle arsa satışı başladı! İl il açıklandı hemen bakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir'in de içlerinde olduğu 50 şehirdeki 575 arsayı açık artırmayla satışa sundu.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'de konut ve sosyal tesislerin planlanması, inşası ve satışı ile ilgili faaliyetleri yürüten bir kamu kuruluşudur. TOKİ'nin amacı, özellikle düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarını kolaylaştırmak ve şehirlerin gelişmesine katkıda bulunmak için uygun fiyatlı ve kaliteli konutlar inşa etmektir.

TOKİ'nin faaliyetleri arasında, arazi satın alma, planlama, projelendirme, finansman sağlama, inşaat ve satış işlemleri yer almaktadır. Kuruluşun çalışmaları kapsamında, sosyal konutlar, kentsel dönüşüm projeleri, öğrenci yurtları, hastane ve okul gibi sosyal tesisler inşa edilmektedir.

TOKİ den 50 ilde 48 ay vadeyle arsa satışı başladı! İl il açıklandı hemen bakın

TOKİ'nin misyonu, vatandaşların konut sahibi olma hakkını korumak ve geliştirmek, çevre ve doğal kaynakları korumak, sürdürülebilir kentsel gelişim sağlamak ve uluslararası standartlarda kaliteli konutlar inşa etmek olarak belirlenmiştir.

TOKİ'nin Web sitesinde yer alan açıklamaya göre, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, depolama alanı, sosyal kültürel tesis, kreş ve plansız kalitesindeki arsalara, yüzde 25 peşinat, 48 ay vadeyle satışa sunulacak. Ayrıca arsalar KDV'den muaf satılacak.

TOKİ'den 50 ilde 48 ay vadeyle arsa satışı başladı! İl il açıklandı hemen bakın


Geri Dön