17 / 04 / 2024

TOKİ'den Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin açıklama! 

TOKİ'den Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin açıklama! 

TOKİ, Atatürk Havalimanı'na ilişkin bazı internet sitelerinde yer verilen haberlerle ilgili yazılı açıklamada bulundu. TOKİ, ihale kararının bildirilmesinden önce herhangi bir çalışmaya başlanmadığını belirtti.



TOKİ'nin, tüm ihalelerini yürürlükte olan yasalar ve ikincil mevzuatlar kapsamında yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, ihalelerde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun "Temel İlkeler" başlıklı 5. maddesinde belirtilen "saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenirlik, gizlilik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması" ilkelerinin gözetildiğine vurgu yapıldı. 

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi İhalesi'nin 29 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildiğinin altı çizilen açıklamada, kesinleşen ihale kararının 10 Mayıs 2022 tarihinde isteklilere bildirildiği belirtildi. Yüklenici ile 16 Mayıs'ta sözleşme imzalandığının altı çizilen açıklamada, aynı gün yer teslimi yapılarak yüklenici firmanın işe start verdiği ifade edildi. 

TOKİ den Atatürk Havalimanı ndaki çalışmalara ilişkin açıklama!  

TOKİ'nin Atatürk Havalimanı iddialarına verdiği o yazılı yanıtta, "Bazı internet haber sitelerinde yer aldığı gibi ihale tarihi ve kesinleşen ihale kararının bildirilmesinin öncesinde herhangi bir çalışmaya başlanmış olması söz konusu değildir. Söz konusu ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ikincil mevzuat çerçevesinde, her türlü şeffaflık ve rekabet ortamında gerçekleştirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

TOKİ'den dev müjde! 9 ile 3.320 yeni konut geliyor! 6 Haziran'da düğmeye basılacak! 

Tarım Kredi Kooperatifi'nden dev indirim! Ayçiçek yağı, et ürünleri, meyve ve sebze... 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Fiat 500X fiyatları kaç TL? En uygun Fiat 500X ne kadar? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Memur ve emekli Temmuz maaş zammı kaç lira olacak? Temmuz zamlarında son dakika! İşte kalem kalem yeni zamlı maaşlar...


Geri Dön