24 / 04 / 2024

Muammer Keskin'den Şişli'nin yapı stokuna ilişkin açıklama!

Muammer Keskin'den Şişli'nin yapı stokuna ilişkin açıklama!

Şişli’nin günlük nüfusunun gelip geçenlerle 3 milyonu aştığına dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 



Şişli’nin günlük nüfusunun gelip geçenlerle 3 milyonu aştığına dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Şişli’de olası bir depremde çok büyük sorunlarla karşılaşılabileceğine, ilçenin yapı stokunun oldukça eski olduğuna dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, kısa sürede bir değişim projesinin başlaması gerektiğine vurgu yaptı. 

Muammer Keskin den Şişli nin yapı stokuna ilişkin açıklama!

Keskin, şunları kaydetti:

“Komşularımı korkutmak istemem o yüzden yeniden değişim sağlayacak projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ediyorum. Bu değişimi sağlayamazsak korkarım ki ben dâhil birçok komşum oturdukları binaları ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Önemli bir deprem olduğunda o binalardan sağ salim çıkacağımız, çıkamayacağımız da belli değil. O yüzden biz biraz önce söyledim stratejik planı yaptığımızda hangi mahallemizde hangi sokakta deprem olduğunda kapanacak, araç girer mi giremez mi bileceğiz. Yine bizim deprem toplanma alanları diye gösterilen parklarımızda yine üzülerek ifade edeyim ki bu hizmetleri verecek konumda değiliz. Biz de kendi ekibimizle buralarda neler yapabiliriz, altyapısını oluşturmaya başladık. 2 yıldır Şişli’de biraz ekonomik sıkıntılarımız vardı onları düzlüğe çıkarttık. Şimdi bu pandeminin sıkıntılarını da atlatmaya çalışıyoruz. Çok sayıda hayırsever yurttaşımızın katkılarıyla hem komşularımıza hem belediyemizin bazı yapması gereken işleri bu dayanışma kültürüyle hallediyoruz.”

Şişli sakinlerinin en çok merak ettiği soruların birinin Şişli Etfal Hastanesi’nin akıbeti olduğunu dile getiren Keskin, konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Burası aslında 100 dönümlük bir yer ama kaybede kaybede 36 dönüme gelmiş. Şimdi bizim burada mütevazı bir talebimiz var. –Geçen ayki meclisimizden de geçirdik- Uzatmaya da gerek yok. Hastane yeniden yapılsın, yerinde kalsın diyoruz.  Bunun içinde başta sağlık bakanı olmak üzere, kaymakamın, valinin hepsini bilgilendirerek, buradan da ülkeyi yöneten mevcut hükümete sesleniyorum sizin aracılığınızla; bu komşularımızın taleplerini lütfen göz ardı etmesinler. Bizim ihtiyacımız, bölgenin ihtiyacı, ülkenin ihtiyacı.”

Beklenen İstanbul depreminde tahminler değişiyor!


Geri Dön