25 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanı Özer’den okul kayıt paralarına ilişkin açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Özer’den okul kayıt paralarına ilişkin açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son zamanlarda yaşanan okul kayıt parası adı altında zorunlu bağışlara ilişkin yapılan şikayetler üzerine konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



Son zamanlar yaşanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında yaşanan zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik şikayetler üzerine 65 okulda başlatılan incelemelerin devam ettiğini belirterek, "Kesinlikle okula kayıtlarda bağış alınmayacak." Şeklinde konuştu.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İlhami Özenç'in adının verildiği bir ortaokulun açılışına katıldı. Açılışa katılan Bakan Özer çeşitli açıklamalarda bulundu. Okulların kapanmasıyla yaz okullarında 1 milyon öğrencinin faydalandığını anlatan Özer, ayrıca tüm okul yöneticileriyle de toplantı yaptıklarını da söyledi.


Bakan Özer, okulları öğrenciler için yeni döneme hazırladıklarını belirterek, yeni yılda herhangi bir öğrenci veya velinin okula ve eğitme dair problemlerin olmayacağını ve bunun için sıkı çalıştıklarını vurguladı.


OKUL KAYIT PARALARINA İNCELEME YAPILIYOR


Milli Eğitim Bakanı Özer okul kayıt parasına ilişkin, "Tüm kamuoyuna deklare ettik, tüm illerimizde il müdürlerimizi alarm durumuna getirdik. Kesinlikle okula kayıtlarda bağış alınmayacak. Bir veli isterse okulun güçlenmesi için okul aile birliğine bağış yapabilir ama kayıtla kesinlikle ilişkilendirilmeyecek. Allah'a şükür bu süreç de çok başarılı bir şekilde devam ediyor." Şeklinde açıklamalarda bulundu.


Bakan Özer ayrıca yeni dönem adına, okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığı üzerine şikayetler hakkında 65 okulda başlatılan incelemelerin sürdüğünü belirterek, "Nasıl yardımcı kaynakla ilgili problemi kökünden çözmüşsek, bağışla ilgili problemi de çözeceğiz." Dedi.
 


Geri Dön