27 / 04 / 2024

TOKİ Bursa’da 20 bin 723 konut inşa etti!

TOKİ Bursa’da 20 bin 723 konut inşa etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan,  İdarenin Bursa şantiyesinde incelemeler yaptı.



 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İdarenin Bursa'da yer alan şantiyesinde incelemeler yaparak Bursa’da 20 bin 723 konut inşa ettiklerini söyledi.

 

Emekliye bin 201 konut

 

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Emeklilere İkinci Bahar kapsamında yapımı tamamlanma aşamasına gelen bin 201 konutun şantiyesini inceleyen Turan, “Bursalı emekli büyüklerimiz için yapımına başladığımız projemiz bütün beklentilere yanıt verecek.  Emekli büyüklerimizin yeni yaşam alanı olacak projemizin içerisinde cami, büfe ve sosyal donatı alanları da inşa ediyoruz. Şuanda projemiz bitirme aşmasına geldik. Hak sahibi emekli büyüklerimiz ile sözleşmelerimizi imzalıyoruz. Konutlarımızı da en kısa sürede hak sahibi emekli büyüklerimize teslim edeceğiz” diye konuştu.


Her yıl 15 bin emekli ev sahibi oluyor

 

TOKİ olarak dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emeklilere yönelik konut üretimlerine tam gaz devam ettiklerini söyleyen Turan, “Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdik.  Emeklilere dönük ‘İkinci Bahar’ kampanyası ile konut projelerimizden emekli büyüklerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250 TL'den başlayan taksitlerle ve İstanbul,  Ankara  gibi Büyükşehirlerde ise 350-400 TL'den başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TOKİ’den gazetecilere 452 konut


Gazeteciler için hayata geçirilen Osmangazi Yunuseli konutlarının örnek bir uygulama olduğunu söyleyen Turan ”Yatay mimari ile inşa ettiğimiz 452 konutumuzu basın mensuplarına teslim ettik. Bursalı gazeteciler için inşa ettiğimiz konutlarımız örnek bir uygulamadır. Sosyal donatıları ile Bursalı gazeteciler için yeni bir yaşam alanı oluşturduk” diye konuştu.

TOKİ’den Bursa’ya 20 bin 499 konut

Bursa’da 20 bin 334 konutun yapımını tamamladıklarını söyleyen Turan, yapımını devam eden 289 konut ile 20 bin 723 konut rakamına ulaşacaklarını belirtti.

Bursa’da konut ile okuldan, hastaneye, spor salonundan yurtlara kadar birçok yatırım yaptıklarını dile getiren Turan, “Bursa’da ayrıca 7 hastane, 5 sağlık ocağı, 2 kütüphane, 19 cami,8 lise, 15 ilkokul ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Bursa ilimizde yaklaşık 2 milyar TL'lik yatırım yapmış olacağız. Bütün hizmetlerimiz sanayi kenti Bursa'ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.


 


Geri Dön