29 / 03 / 2024

TOKİ’den Elazığ Malatya ve Gaziantep’e toplam 4 milyar 396 milyon TL yatırım!

TOKİ’den Elazığ Malatya ve Gaziantep’e toplam 4 milyar 396 milyon TL yatırım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ, Malatya ve Gaziantep’te Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın inşa ettiği konutların ve sosyal tesislerin açılışını gerçekleştirdi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ, Malatya ve Gaziantep’te  Başbakanlık Toplu  Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yatırımlarının da  aralarında bulunduğu yapımı tamamlanan 4 milyar 396 milyon lira değerindeki  hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

 

Erdoğan, üç ilde de törene katılan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada hizmete sunulan  spor salonları, gençlik merkezleri, hastaneler ve sosyal tesislerle TOKİ’nin Elazığ Malatya ve Gaziantep’te inşa ettiği toplu konutların da toplam maliyetinin 4 milyar 396 milyon lira olduğunu kaydetti. TOKİ’nin yürüttüğü çalışmalar nedeniyle ‘’TOKİ idaremize teşekkür ediyorum’’ diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmetlerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Elazığ’da 8 bin 19 konut uygulamasının yanı sıra; 3 hastane, 3 ilköğretim okulu,3 lise,7 aile sağlığı merkezi, 1 işitme engelli ilköğretim okulu, 1 pansiyon,1 kütüphane, 4 ticaret merkezi, 1 sosyal tesis, 1 spor salonu, 1 sevgi evleri, 7 cami, 2 eczane inşa etti. TOKİ'nin Elazığ'a yaptığı yatırımların toplamı ise yaklaşık 833 milyon TL oldu. 

 

TOKİ, Malatya‘da ise 11 bin 708 konut, 1 Stadyum, 5 Hastane, 4 İlköğretim Okulu, 6 lise, 4 yurt, 3 Aile Sağlığı Merkezi, 2 bin konteyner ve altyapısı ile sosyal donatı, 5 engelsiz yaşam merkezi,1 spor salonu, 5 sosyal tesis,13 ticaret merkezi 9 cami,1 kreş, 1 kütüphane projelerini hayata geçirdi. Malatya'ya TOKİ'nin yaptığı yatırımların toplamı ise 1 milyar 200 milyon TL.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ'nin yoğun olarak çalıştığı iller arasında yer alan Gaziantep’te ise bugüne kadar 20 bin 217 konutun uygulamasının yanı sıra; 1 Stadyum,1 Hastane, 3 Sağlık Ocağı,12 İlköğretim Okulu, 7 Lise, 3 Pansiyon, 4 Anaokulu,1 Kütüphane, 21 Spor Salonu, 3 Sosyal Tesis, 10 Ticaret Merkezi,14 Cami ve 1 Vergi Dairesi inşaa etti. TOKİ'nin Gaziantep'teki yatırımlarının toplamı ise yaklaşık  2 milyar 363 milyon TL. 

 

TOKİ Haber 


Geri Dön