28 / 03 / 2024

TOKİ'den emekli ve dar gelirliye 83 bin TL'ye ev!

TOKİ'den emekli ve dar gelirliye 83 bin TL'ye ev!

TOKİ, 28 ilde 4 binden fazla konutu açık artırma usulüyle satışa çıkardı. TOKİ, emekli ve dar gelirlileri 300 liradan başlayan taksitlerle 83 bin TL'ye ev sahibi yapıyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği 67 ilde 50 bin sosyal konut için talep toplama süreci bitiyor. TOKİ’nin açık artırma usulü satışa çıkardığı konutlara  talep arttı. Kura usulü ile satışa çıkan birçok projesinde emekli ve dar gelirliye özel kontenjan ayıran TOKİ, açık satışta bulunan konutlarında da emeklinin ev sahibi olabilmesi için uygun koşullar ve uzun vade fırsatı sunuyor.

FİYATLAR ÇOK UYGUN

TOKİ tarafından şu anda 36 şehirde yer alan 4 bin 759 konutunda, özellikle dar gelirli, engelli ve emekli vatandaşlar için önemli fırsatlar sağlıyor. Evlerin taksiti, bu gruptaki vatandaşların bütçesine uygun olarak 300 liradan başlangıç gösteriyor. Konut fiyatları ise 66 bin liradan başlangıç gösteriyor.

TOKİ den emekli ve dar gelirliye 83 bin TL ye ev!

PEŞİNAT VE VADE  

Satışa sunulan konutların başvuru süresi bir kısmı için 29 Mart, bir kısmı için de 28 Haziran’a kadar sürecek. Satışta bulunan konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, 12, 15, 20, 25 olarak değişiyor. Ödenen peşinata göre vade süresi de uzayabiliyor. Daha düşük peşinat ödeyenin vadesi daha düşük oluyor. Vade süreleri de 96, 108, 120, 180, 216 ve 240 ay oluyor. Bu oranlar proje ve ile göre farklılık gösterebiliyor.  

MÜRACAATTA ARANAN ŞARTLAR 

Daire almak isteyen emekliler, ilgili bankaya başvuruda bulunabiliyor. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı evi olmayacak. İkinci olarak, daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak koşulu aranıyor. Ev alınacak il/ilçede en az bir yıl ikamet şartı da bulunuyor.

BUNLARA DİKKAT!

- Başvurular evin bulunduğu yerdeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yapılacak.

- Başvuru yapılırken Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanacak.

- Sözleşme imzalanırken daire bedelinin en az yüzde 10’u kadar peşinat alınıyor.

- Evi alanlar 14 gün içinde cezasız cayabilir.

- Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yıl ocak ve temmuz’da iki kez memur maaş artışına göre zamlanacak. 

Emekliye ucuz konut rehberi!

TOKİ'den 7 bin TL peşinat ve 309 TL taksitle konut fırsatı!


Geri Dön