19 / 03 / 2024

TOKİ'den er ve erbaşlara öncelik!

TOKİ'den er ve erbaşlara öncelik!

Yeni askerlik sistemi teklifi komisyonda kabul edildi. Teklife göre, TOKİ'nin yaptığı konutların tahsisinde, kendi üzerine kayıtlı konutu olmayan erbaş ve erler öncelikli istifade ettirilebilecek...



AK Parti'li milletvekillerince TBMM Başkanlığına sunulan Askeralma Kanunu Teklifi, Milli Savunma Komisyonunda kabul edildi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen Askeralma Kanunu Teklifi'ne göre, yabancı ülkelerde çalışma iznini de ihtiva eden oturma izni veya doğrudan çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatı ile bulunanların, yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statüsünde bulunanların, ikamet eden çok vatandaşlık hakkına sahip olanların her türlü askerlik işlemleri, durumlarını ispata yarayan belgeler ile bağlı bulundukları Türk konsolosluklarına başvurmaları halinde 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilecek.

TOKİ'de öncelik

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) yaptığı konutların tahsisinde, kendi üzerine kayıtlı konutu olmayan erbaş ve erler öncelikli istifade ettirilebilecek. Hizmette geçen süre içinde kamunun ve belediyelerin işlettiği deniz ve şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden, hizmette geçen süre içinde müze ve ören yeri gibi yerlerden ücretsiz yararlanacak.


Geri Dön