26 / 04 / 2024

TOKİ'den Erzurum Palandöken'e 2 bin 229 konut!

TOKİ'den Erzurum Palandöken'e 2 bin 229 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Erzurum Palandöken’de hayata geçirilen TOKİ projelerini inceledi.



 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Erzurum Palandöken’de üç etap halinde inşası süren Palandöken Kentsel Dönüşüm Projesi’nin şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

Mehmet Ergün Turan, afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu şehirlerde, farklı ihtiyaçları ve değişimleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Turan sözlerine şu şekilde devam etti: “Erzurum Palandöken'de 3 etap halinde 2 bin 229 konutluk kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Projemizi yerel mimari, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışıyla inşa ediyoruz. Palandöken Kentsel Dönüşüm projemiz  çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla bütün sosyal ihtiyaçlara cevap verecek.  Sosyal alanlarıyla öne çıkan Palandöken Kentsel Dönüşüm projemiz tamamlandığında örnek bir yaşam alanı olacak. Projemiz şimdiden hayırlı olsun” 
 

TOKİ’den dadaşlar diyarına 1 milyar 55 milyon TL’lik yatırım

Erzurum'da 10 bin 11 konutun inşasına başladıklarını ve bu konutların 7 bin 782’sini tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini dile getiren Turan şöyle devam etti: “Erzurum ilimizde ayrıca, 8 cami, 2 kamu hizmet binası, 6 ilkokul, 8 lise, 9 pansiyon, 4 spor salonu ve 9 ticaret merkezi inşa ettik. Erzurum'da başlattığımız uygulamalar ile ilimize toplamda yaklaşık bir milyar 55 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız dadaşlar diyarı şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.


Geri Dön