23 / 04 / 2024

TOKİ’den farklı bir indirim kampanyası!

TOKİ’den farklı bir indirim kampanyası!

Geri ödemeleri devam eden konut ve iş yeri alıcıları için yeni ve farklı bir indirim kampanyası başlıyor. Önceki kampanyalarda borcun tamamını kapatan alıcılara yüzde 20 indirim sağlanırken, bu yıl farklı bir uygulama ile borcunun en az yüzde 25’ini kapatan alıcılara da aynı oranda indirim yapılıyor



TOKİ’nin, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına özel her yıl düzenlediği indirim kampanyasında, vatandaşlara ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla bu yıl farklı bir uygulama yapılıyor.  TOKİ  Dergi'deki habere göre; Önceki yıllarda sadece borcunun tamamını kapatanlara sağlanan yüzde 20 indirim, ilk kez borcunun en az yüzde 25 ve üzerini kapatan alıcılara da uygulanıyor. Düzenlenmiş indirim kampanyalarına dâhil olamayan konut alıcılarının talepleri doğrultusunda geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için düzenlenen indirim kampanyasından, satışları 2016 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri 2016 sonuna kadar başlamış konut ve iş yeri sahipleri yararlanacak.

BAŞVURULAR 24 NİSAN-18 MAYIS 2018

Konut ve iş yeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 24 Nisan -18 Mayıs tarihleri arasında, satış işlemlerini gerçekleştiren bankaya başvurarak peşin ödeme ile kapatabilecek.
Alıcıların başvuru tarihi itibarıyla öncelikle içinde bulunduğu aya ait taksiti yatırmış olmaları gerekiyor. Son başvuru tarihinden sonra yapılacak borç kapatmalarda ve kısmi ödemelerde söz konusu indirim oranından yararlanılamayacak. 12 ay vadenin üzerinden borcu olanların yararlanabileceği kampanyada, alıcılarının İdare’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi borçlarının bulunmaması gerekiyor.

Kampanyada, alıcının başvuru tarihi itibarıyla hesaplanan borç bakiyesini peşin olarak kapatılması veya borç bakiyesi yüzde 25’inden az olmamak üzere ödediği tutara, yüzde 20 indirim uygulanacak.

KREDİ İMKANI

Kampanyaya katılmak isteyenlerin talep ve önerilerini dikkate alan TOKİ, indirimden faydalanacaklara Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilme imkânı da sağlıyor. Yüzde 20 indirim kampanyası ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr adresi ile444 8654 nolu telefondan ulaşılabilir.


Geri Dön