25 / 04 / 2024

TOKİ'den Muğla'da doğayla iç içe bir yerleşim!

TOKİ'den Muğla'da doğayla iç içe bir yerleşim!

Muğla Menteşe'de 200 dönümlük alan üzerine kurulan Emirbeyazıt Toplu Konutları, sakinlerine konforlu ve kaliteli bir yaşam sunuyor...



Muğla'nın Menteşe ilçesinde artan konut ihtiyacını karşılamak amacıy­la TOKİ’nin hayata geçirdiği bin 106 konut, 32 iş yeri ve üç caminin yer aldığı Menteşe Emirbeyazıt Toplu Konutları, doğayla iç içe bir yaşam imkânı sağlıyor. Geniş peyzaj alanları, modem parkları ve şehir merkezine yakınlığıyla konut sakinlerinin beğe­nisini toplayan yerleşim, ilçeye âdeta nefes aldırıyor.

"Doğayla iç içe olduğu için buraya taşındık"

Toki Dergisi’nde yer alan habere göre, yıllarca şehir merkezinde yaşadıkla­rım belirten öğretmen çift Kamil ve Sibel Arslan, şehrin kendilerini yordu­ğunu, Emirbeyazıt Toplu Konutlarına taşındıklarından bu yana sakin ve ^ rahat bir yaşam sürdüklerini anlatıyor:  "Menteşe’de tam şehrin merkezinde oturuyorduk. Nüfus yoğunluğu, trafik derken şehir bizi yormuştu. Doğay­la iç içe olduğu için buraya taşındık. Yaklaşık 6 ay oldu taşınalı. Balkonumuzda ormanı izleyerek kahve içiyo­ruz, kahvaltı yapıyoruz."

Yeni evlerinin öncekine göre çok daha güzel oldu­ğunu söyleyen Arslan çifti, alt gelir grubu ailelere konut sahibi olma fırsatı verdiği için TOKİ'ye teşekkür ederek, dar gelirliler için TOKİ’nin bölgede bir proje daha yapmasını istiyor.

Nitelikli malzeme ve işçilik

Geçen Nisan ayında yeni konutlarına taşman Aykut Can ve Emel Demirel, evlerin iyi tasarlandığım ve kullanışlı olduğunu dile getiriyor. "Bizim için yaşam alanının konumu çok önemli" diyen Demirel ailesi, yeni yerleşi­min şehir merkezine ve hastaneye yakınlığından duydukları memnuniyeti aktarıyor.

Demirel ailesi, Emirbeyazıt Toplu Konutlarındaki yaşamlarım şöyle anla­tıyor: "Yeni evimiz oldukça güzel. 83 metrekare büyüklüğünde, iki oda bir salondan oluşuyor. Nitelikli malzeme kullanımı ve işçilik kendini hemen gösteriyor. Evimizde kaliteli zaman geçiriyoruz. Yeni yaşam alanımıza alışma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık, günlerimiz gayet güzel geçiyor."

"Ulaşım sıkıntısı yaşamıyoruz"

Vedat Göller ve eşi Derya Göller, günümüz beklentilerine uygun olarak tasarlanan yeni konutlarından mem­nun olduklarım, kızları Güneş'le mutlu ve sağlıklı bir yaşam geçirdiklerini ifa­de ediyor. "Evimize çok çabuk alıştık ve çok sevdik. Burada, şehre 3-4 kilo­metre mesafe uzaklıktayız. Her 10-15 dakikada bir otobüs geçiyor. Ulaşım noktasında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz" diyen Göller çifti, eski ve yeni evlerini şöyle kıyaslıyor: "Daha önceki evimiz 140 metrekareydi, buradan büyüktü ama kullanışsızdı. Şimdi 124 metre­kare, 3+1 evde oturuyoruz. Birinci kattayız.  TOKİ  konutları eski evlere göre çok daha kullanışlı. Ayrıca konut sakinlerine sunulan imkânlar da çok iyi. Parklar, dinlenme alanları var, çevresi tertemiz. TOKİ’nin kurduğu yerleşim günümüz şartları düşünüle­rek hem kaliteli hem de modern bir şekilde yapılmış."

"Soba derdinden kurtuldum"

Yaklaşık 5 ay önce yeni evine taşın­dığını belirten şehit Eşi Nafide Kara, kendilerine bu imkânı sunan TOKİ'ye minnettar olduklarım belirtiyor. Eşinin 2010 yılında Hakkâri Yüksekova'da şehit olduğunu dile getiren Nafide Kara, "Eşim Doğuya gitti, çocukla­rımızın okul durumundan dolayı biz Muğla'da lojmanda kaldık. Eşim, göre­vinin bitmesine 6 ay kala şehit oldu" diye anlatıyor. Eşinin şehit olmasından sonra yaşadığı zorlukları anlatan Kara, "Kaldığımız yer sobalıydı, zorlukları vardı. Bir göz evi ancak ısıtabiliyor­dum. Üç tane çocuğum vardı, okuyor­lardı. Onların okuması, iyi bir eğitim alması için bu zorluklarla başa çıktım, başa çıkmak zorundaydım. Sonra TOKİ'nin konutları gündeme geldi. Müracaatlar başladı, ben de müracaat ettim. Bana da bir ev çıktı ve sobadan kurtuldum, artık kaloriferli bir evim var. Daha önceki evim 90 metreka­reydi, şimdiki evim 123 metrekare. Çok kullanışlı ve rahat. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diyor.

"6 ayda bir anket yapıyoruz"

Site müdürü Osman Eminoğlu, bin 106 konuttan oluşan yerleşimde 32 iş yerinin, oyun gruplarının, parkların, bir büyük ve iki de küçük caminin bulunduğunu ve 58 dönüm yeşil alanın olduğunu belirtiyor. Çöp alımı, hidrofor, asansör, blok temizliği, yeşil alan gibi ortak alanların düzeninden sorumlu olduklarını söyleyen Emi­noğlu, 15 personelle site sakinlerine hizmet verdiklerini anlatıyor: "Bütün bloklarımızda sözcülerimiz var. Kat sakinlerinin sorunlarına anında müda­hale ediyoruz. Verdiğimiz hizmetin kalitesini iyileştirmek için 6 ayda bir anketler yapıyoruz. Yaptığımız tüm işleri raporlar hâlinde site sakinlerimi­ze sunuyoruz. Merkeze yakın olmanın avantajını yaşıyoruz. Belediyeyle yap­tığımız görüşmeler sonucunda tali yol düzenlemesi yapıldı ve otobüs hattı açıldı. Böylelikle konut sakinlerimiz şehre daha kolay ulaşabiliyor."


Geri Dön