25 / 04 / 2024

TOKİ’den Muğla’ya 594 milyon TL'lik yatırım!

TOKİ’den Muğla’ya 594 milyon TL'lik yatırım!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin Muğla'da hayata geçirdiği projeleri inceledi.




Muğla şantiye incelemeleri kapsamında ilk olarak inşaatı tamamlanan 475 yataklı eğitim ve araştırma hastanesini gezerek inşası devam eden ek binada incelemeler yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konuyla ilgili olarak “Konut projelerine ek olarak ülkemizdeki kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarına bağlı olarak eğitim, sağlık, spor ve sosyal binaları ve kamu hizmet binalarını da içeren sosyal donatılar inşa ediyoruz. Kamu kuruluşları ile yaptığımız protokoller çerçevesinde şu ana kadar 266 hastane inşa ettik” diye konuştu.

Muğla Merkez’de yeni bir yaşam alanı

Hastane incelemelerinin ardından Muğla merkezde inşası süren Emirbeyazıt sosyal konut projesininim şantiye alanını ve örnek daireleri Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile denetleyen Turan, “Emirbeyazıt projemiz sosyal donatılarıyla, ticaret merkezleriyle yeni bir yaşam alanı olacak. Projemiz şimdiden Muğlalı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yatağan’da model olacak uygulama

Muğla’da son olarak Yatağan’da inşası teslim aşamasına gelen 285 konutluk projenin şantiyesini gezerek dairelerde incelemeler yapan Turan, “Sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yatağan projemiz bölge için yeni bir model olacak. Konutlarımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

TOKİ’den Muğla’ya 594 milyon TL'lik yatırım

TOKİ olarak Muğla'da bugüne kadar 3 bin 320 konutun inşasına başladıklarını belirten Mehmet Ergün Turan, “Bu konutlarımızın bin 996’sını tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Muğla'da ayrıca 6 cami, 4 hastane, kamu hizmet binası, lise, ilkokul, sağlık ocağı ve 36 ticaret merkezi olmak üzere 594 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Geri Dön