20 / 04 / 2024

Edelstaal Group ve Orka Hotels'den Muğla'ya 120 milyon Euro'luk yatırım!

Edelstaal Group ve Orka Hotels'den Muğla'ya 120 milyon Euro'luk yatırım!

Edelstaal Group ve Orka Hotels, yabancı ortaklıkla Muğla’da tema park ve otellerin de bulunduğu 120 milyon Euro'luk yatırım yapacak...



Türkiye her dönemde olduğu gibi yine yabancıların ilgisini çekiyor. Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre; Hollanda merkezli Türk şirketi Edelstaal Group ve Orka Hotels, İngiliz ortaklarıyla birlikte Fethiye'de 35 milyon euroluk yatırımla 33 bin metrekare alan üzerinde dev bir tema park yaptı. Edelstaal Group Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları, Muğla bölgesine yaklaşık 120 milyon euroluk yabancı sermayenin gelmesinde önemli çalışmalar yürütüyor. 

Edelstaal Group ve Orka Hotels den Muğla ya 120 milyon Euro luk yatırım!

EN BÜYÜK TEMA PARKI

Torunoğulları, Edelstaal Group'un turizm sektöründe daha da büyüyeceğini belirtti. Torunoğulları "İngiliz ortağımız J&S Leisures ile geçen yıl Fethiye'de Tema Park projesine başladık. Türkiye başta Hollanda olmak üzere yurt dışında önemli sayılabilecek bir pazar payına sahip. Hollanda'dan bu yıl 1.5 milyon turistin ülkemize geleceği öngörülüyor. Water World Tema Parkı'nın ağustos ayında açılışını yapacağız. İngilizlerle yapılan bu yatırım Türkiye'ye güvenmenin en büyük örneklerindendir. Rus ve Avrupalı ortaklarımızla 4 yeni otel projelerimizi de devreye sokacağız" dedi.

Edelstaal Group ve Orka Hotels den Muğla ya 120 milyon Euro luk yatırım!

Edelstaal Group Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Turkiye - Hırvatistan İş Konseyi 2'nci Başkanı Ercan Torunoğulları ise şu ifadeleri kullandı; "Projeye 6 yıl önce karar verdik. Tur operatorü Thomas Cook'un yöneticileri bizden böyle bir yatırım talep etmesiyle çalışmaya başladık. İngiliz Gayrimenkul şirketi bizimle ortak oldu ve tamamı yurtdışından gelen sermaye ile hayata geçirildi. Ülkemize güveniyoruz. Yatırımlarımızın büyük bölümü Türkiye'de."
 


Geri Dön