25 / 04 / 2024

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ tarafından hazırlanan, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre tapu işlemleri artık online olarak gerçekleşecek.



"Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" bugün  TOKİ  tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni yönetmelikle TOKİ'den taşınmaz satın alan vatandaşların iki ayrı günde yapılabilen tapu devri ve ipotek tesisi işlemleri, "web-tapu sistemi" üzerinden tek bir işlemle yapılabilecek.

Yeni yönetmelik öncesinde TOKİ'den taşınmaz satın alan vatandaşların borçlarını tamamlamadan tapu devri istemesi halinde, tapuya evrakları ile müracaat etmesi durumunda, tapu devri ile bankalara ipotek tesisi gibi iki ayrı işlem yapması gerekiyordu.

TOKİ tarafından yapılan yeni düzenleme ile pandemi süresi boyunca  idari personel, banka personeli ve vatandaşların Tapu Müdürlüğüne gitmeden tapu işlemlerinin yapılması hedefleniyor.

 

TOKİ satış devir ve ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılamasına dair yönetmelik!

Yeni düzenleme! TOKİ konutlarına ipotek yapılabilecek!

 


Geri Dön