28 / 03 / 2024

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Gayrimenkulün el değiştirmesi için resmi olarak tamamlanması gereken işleme tapu devir işlemi deniyor. Yeni satın alınan bir ev ya da miras yolu ile intikal eden bir arsa için tapu devir işlemlerinde bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor.



Gayrimenkul alım satım işlemlerinde en çok merak edilen konulardan biri, tapu devrinin nasıl yapılacağı oluyor. Bir taşınmaza ait tapunun yasal yollar ile devredilmesi için bazı prosedürlerin yerine getiriliyor olması gerekiyor. 

Tapu devri ile iş yeri, arazi, konut gibi taşınmazlara ait kullanım hakkı, bu taşınmazların sahibi olan kişi ya da kişilerden alıcıya geçmiş oluyor. Satış süreci içerisinde belirlenen bedel karşılığında tapunun el değiştirmesi işlemine tapu devri adı veriliyor.  

Tapu devrine dair işlemleri yapabilmek için öncelikli olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Tapu Randevu Sistemi üzerinden randevu alınması gerekiyor. 

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Ardından tapu devri için gerekli evrakların temin edilmesi ve randevu saatinde ilgili müdürlüğe teslim edilmesi gerekiyor. Evrak teslimi sonrası işlemi gerçekleştiren kişinin telefonuna gelen mesajla birlikte tapu harcı ve tapu döner sermayesi için belirlenen tutarı ödemesi gerekli oluyor. 

Sürecin sonunda taraflar, bir kez daha Tapu Müdürlüğü’ne giderek tapu devir işlemini tamamlayabiliyorlar. Peki, Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?


Geri Dön