07 / 05 / 2024

TOKi'den tarihi eser kredisi

TOKi'den tarihi eser kredisi

TOKİ kültür varlıklarının restorasyonu amacıyla, 10 yıl vadeli, 80 bin liraya kadar kredi imkanı sunuyor.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu amacıyla, 10 yıl vadeli, 80 bin liraya kadar, yıllık yüzde 4 faiz ile kullandırılan krediden yararlanmak için başvuru süresi 16 Mart'ta başlıyor.

Bu krediden yararlanmak isteyenler, 1 Mayıs'a kadar gerekli belgeler ile TOKİ'ye doğrudan başvurabilecek veya gerekli belgeleri posta yolu ile iletebilecek. Yapılacak incelemeden sonra, kredi kullandırılacak projeler belirlenecek.

12 MİLYON LİRA KULLANILDI

Bugüne kadar 158 projeye 11 milyon 812 bin lira kredi tahsis edilirken, şimdiye kadar 78 projeye 7 milyon 690 bin lira kredi kullandırıldı. İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, Bartın, Çanakkale, Uşak, Kastamonu, Trabzon, Giresun, Safranbolu, Kalecik, Bergama, Ürgüp, Taraklı, Bolaman, Bandırma, İnebolu, Alanya, Osmaneli ilçelerinde bir çok tarihi ev ve yapının onarımı sağlandı.

Gayrimenkul sahiplerinden başvuru sırasında, eserin Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu tarafından onaylanmış rölöve ve restorasyon projeleri ile restorasyon raporu, onaylı projeye göre düzenlenmiş keşif raporu, iş programı, arsanın ve binanın durumunu gösteren, belediye onaylı vaziyet planı, tapu örneği, çaplı tasarruf vesikası isteniyor.
Bugün

Geri Dön