20 / 04 / 2024

TOKİ'nin 2023 hedefi "yöresel mimari"ye uygun konut!

TOKİ'nin 2023 hedefi

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "2023 yılı bir milyon konut hedefimizin, ikinci 500 bin konutluk hedefinde cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüne kadar yapacağımız konutların tamamı yöresel mimariye uygun olarak gerçekleştirilecek" dedi....




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "2023 yılı bir milyon konut hedefimizin, ikinci 500 bin konutluk hedefinde cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüne kadar yapacağımız konutların tamamı yöresel mimariye uygun olarak gerçekleştirilecek" dedi.


Çalışmaları yerinde incelemek üzere Niğde'ye gelen Karabel, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin yaklaşık 11 yılda 610 bin konuta ulaştığını, Türkiye'nin dört bir tarafında özel sektörün gitmediği alanlarda  81 il, 900 ilçe, belde ve köylerinde konut yaptıklarını belirtti. Karabel, aynı zamanda fiyat dengelenmesini sağlayacak politika izlediklerini söyledi. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci 500 bin konut hedefinin yaklaşık 50 bin konutluk kısmını tamamladıklarını belirten Karabel, şunları kaydetti:


"Yeşil alanları, oyun okulu, ticaret merkezleri, oyun bahçeleri, rekreasyon alanları, sağlam kullanılabilir her türlü sosyal tesisi bulunan şehir adacıkları oluşturduk. 2012 yılının eylül ayından itibaren de yöresel mimariye dönük çalışmalarımız var. Bundan sonraki ikinci 500 bin konutluk hedefimizde 2023 yılı yani cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüne kadar yapacağımız konutların tamamı yöresel mimariye uygun olarak gerçekleştirilecektir." 


AA



Geri Dön