26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Yöresel mimari ön plana çıktı!

Erdoğan Bayraktar: Yöresel mimari ön plana çıktı!

Erdoğan Bayraktar: "Yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarının, yöresel mimari cephe özelliklerinin, kullanılan yerel malzemelerin tespit edilerek, örnek mimari yapı projelerinin üretilmesini hedefliyoruz" açıklamasını yaptı...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılı bütçesi görüşmelerinde konuştu. 


-Yöresel mimari ön plana çıktı


Çeşitli iller için yöresel mimari özelliklerini yansıtan tip konut projeleri ürettiklerini dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:


"Yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarının, yöresel mimari cephe özelliklerinin, kullanılan yerel malzemelerin tespit edilerek, örnek mimari yapı projelerinin üretilmesini hedefliyoruz. Projenin Türkiye geneline yaygınlaştırılması için hibe ve teşvik uygulamaları konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İskan Kanunu kapsamında, iskan talepleri plan dönemi içerisinde etkin, hızlı ve verimli yönetim anlayışıyla gerçekleştirilmektedir. 2006-2013 yıllarında devam eden ve tamamlanan işler için 280 milyon 182 bin lira harcama yapıldı ve 4 bin 924 konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu dönemde karşılıksız kira yardımı olarak da 3 milyon 826 bin lira harcama gerçekleştirildi."


-Tapu ve kadastro hizmetleri


Bayraktar, 166 yıllık bir kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yılda ortalama 20 milyon insana hizmet verdiğini belirterek, "Tapu hizmetleri karşılığında sadece 2013 yılında yaklaşık 6,5 milyar lira harç geliri elde edilerek hazineye aktarıldı. Kadastro hizmetleri bağlamında ise Cumhuriyetin kurulduğu tarihten 2003'e kadar 39 bin 319 birim tamamlanmışken, sadece son 10 yılda 12 bin 736 birimin kadastrosu bitirilmiş ve ülke tesis kadastrosunda son noktaya gelinmiştir" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön